Muzeul Bucovinei din Suceava

Prezentare – actualizare 19 July 2018

SEJUR TRADITIONAL IN BUCOVINA, ORICE ANOTIMP – oferte selectate calitativ de echipa BucovinaCazare.ro – rezervari contactand direct proprietarii, tarife mici si reduceri in functie de numar zile cazare sau numar turisti click aici

MUZEUL BUCOVINEI (str. Stefan cel Mare nr. 33, program: vara 10-18; iarna 9-17) cuprinde: Muzeul de Istorie, Muzeul de Stiintele Naturii, Hanul Domnesc cu expozitia de etnografie, Muzeul Satului Bucovinean, Fondul Memorial-Documentar “Simion Florea Marian”, Casa si Muzeul Memorial “Ciprian Porumbescu” de la Stupca, Muzeul Siret, Casa Memoriala “Eusebiu Camilar” de la Udesti, Casa Memoriala “Nicolae Labis” din Malini si Casa-muzeu de la Solca.

Cetatea de Scaun a Sucevei, mentionata pentru prima data intr-un document de la 10 februarie 1388, a fost construita in timpul domniei lui Petru I, avand initial un plan rectangular, cu latura de sud de 36 m si cea de est de cca. 40 m. Alexandru cel Bun o fortifica suplimentar, insa maxima dezvoltare o cunoaste in timpul lui Stefan cel Mare care, in doua faze, restaureaza cladirile din interior, adauga zidul de incinta, extinde si consolideaza santul de aparare. Zidul de incinta a fost construit in doua etape: in prima, ante 1476, a fost ridicat un zid inalt de 1,5 m, intarit cu turnuri patrate, iar in a doua etapa (inainte de 1497) a fost adaugat un alt zid, modificandu-se totodata si turnurile, care devin semicirculare. Cetatea a suportat puternice asedii (1476, 1485, 1497), nefiind cucerita pana in 1538, cand a fost ocupata din cauza tradarii boierilor. In cea de-a doua domnie a sa, Alexandru Lapusneanu muta capitala la Iasi, incendiind cetatea din ordinul turcilor, fara insa a-i putea provoca pagube importante. La sfarsitul secolului al XVI-lea, cetatea devine resedinta lui Aron Voda (1592-1595), apoi a lui Stefan Razvan (1595). Vasile Lupu este ultimul domnitor care a intreprins lucrari de restaurare, dar asediul din 1653 (cand noul domn, Gheorghe Stefan, ataca cetatea in care se aflau familia si averea lui Vasile Lupu) pune capat perioadei de stralucire a fortaretei. In 1675, voievodul Dumitrascu Cantacuzino, din ordinul otomanilor, cheama un piroman grec, pentru a distruge cetatea. Cativa ani mai tarziu, un cutremur rupe latura de nord si distruge peretii care mai ramasesera in picioare.

WEB DESIGN – din 2004 dezvoltam afacerile online realizand SITE-URI/MAGAZINE INTELIGENTE, bine concepute si eficient promovate intr-un mediu tot mai concurential.
Suport complet: creare site, optimizare, administrare, promovare click aici

Contact direct

 • Localitatea Suceava, judetul Suceava/Bucovina, lat. 47.6414 long. 26.2574
 • pagina web/site: www.muzeulbucovinei.ro
 • e-mail: contact@muzeulbucovinei.ro
 • telefon: 0230 216439
 • informare: precizati sursa www.BucovinaCazare.ro atunci cand contactati telefonic sau prin e-mail

Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro – daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

 • Accesati sectiunea EVENIMENTE din acest portal turistic, pentru informatii actualizate privind toate evenimentele de interes turistic din Bucovina ale lunii in curs, cu perioada de desfasurare si programul acestora click aici
 • Alegeti solutii de cazare/oferte recomandate – tarife mici, fara comision de rezervare – promovate in prezentul portal turistic specializat www.BucovinaCazare.rousor de retinut si de accesat click aici
{lang: 'ro'}

Atractii ,

Calcul distanta

DISTANTA PANA LA DESTINATIE

Prezentari similare

Adaugati comentariul dumneavoastra

Introduceti evaluarea acestei prezentari dand click pe stelele de mai jos :

Trimiteti unui prieten

Verificare tip Captcha
captcha image

Trimiteti o solicitare directa

Verificare tip Captcha
captcha image

Portal turism

Turistii, accesand portalul specializat www.BucovinaCazare.ro - usor de retinut si de accesat, nu se lovesc de sute/mii de oferte, bune sau proaste, puse "la gramada" (unitati clasificate alaturi de neclasificate etc), nestiind ce sa aleaga, ci au la dispozitie - in mod premeditat - mai putine oferte, dar bune ... cele mai bune ! Suportul nostru este GRATUIT pentru turisti - rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice din Bucovina !

Vremea in Suceava

19 iulie 2018, 20:16
Parţial însorit cu furtună
24°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 73%
Vânt: 4 m/s NV
UV-Index: 0
Răsarit: 5:36
Apus: 21:05
 

Noutati

BucovinaCazare.ro – aplicatie android pentru telefoane/tablete

Contact

Birou: Suceava/Bucovina, RO
Mobil serviciu: 0741 405498
E-mail: birou@bucovinacazare.ro

Suport instant

Contor vizite portal din 2013

Cazare in Bucovina 2018 >>

Facebook

Twitter

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
Un gand bun pentru Bucovina cu un simplu LIKE sau SHARE in pagina :)
Va multumim !

Turistii tin legatura cu echipa noastra din Bucovina din 2004 - noutati si oferte specialeNewsletter Bucovina

CAZARE BUCOVINA

: oferte pensiuni hoteluri cazare Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare Suceava, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Gura Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Campulung Moldovenesc, oferte pensiuni hoteluri cazare Vatra Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Sucevita, oferte pensiuni hoteluri cazare Putna, oferte pensiuni hoteluri cazare Voronet, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldovita, oferte pensiuni hoteluri cazare Manastirea Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Solca, oferte pensiuni hoteluri cazare Cacica, oferte pensiuni hoteluri cazare Sadova, oferte pensiuni hoteluri cazare Pojorata, oferte pensiuni hoteluri cazare Fundu Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldova, oferte pensiuni hoteluri cazare Prisaca Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Ciocanesti, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare manastiri Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare statiuni montane Bucovina ...