Muzee si case memoriale din Bucovina

Prezentare – actualizare 15 August 2018

Muzee si Case Memoriale din Bucovina, judetul Suceava …

SEJUR TRADITIONAL IN BUCOVINA, ORICE ANOTIMP – oferte selectate calitativ de echipa BucovinaCazare.ro – rezervari contactand direct proprietarii, tarife mici si reduceri in functie de numar zile cazare sau numar turisti click aici

Muzeul National al Bucovinei

Situat in strada Stefan cel Mare nr. 33 in municipiul Suceava, ofera vizitarea expozitiilor din sectiile de istorie si arheologie, remarcându-se ca o realizare de exceptie la nivel national, atât prin bogatia si valoarea patrimoniului expus, cât si prin modalitatile de expunere. O realizare unica în cadrul muzeului este vestita „Sala a Tronului” care, cu ajutorul reprezentarii unor personaje istorice în marime naturala (Stefan cel Mare si Sfânt, familia sa, boierii din sfatul domnesc, razesi), a benzii magnetice si a jocului de lumini, reconstituie o scena solemna de la curtea domnitorului de la Suceava.

Muzeul Etnografic al Bucovinei

Situat in strada Ciprian Porumbescu nr. 5, este adapostit în Hanul Domnesc, monument de arhitectura laica din sec. al XVII-lea. Aici sunt prezentate peste 6 microzone etnografice ale judetului (Suceava, Humor, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Radauti si Falticeni), piese de exceptie si de mare rafinament artistic popular. Se evidentiaza o serie de costume populare de mare vechime, colectii de masti, oua încondeiate sau piese sculptate în lemn, unele expuse chiar în cadrul unor reconstituiri de interioare taranesti.

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina

Este o institutie singulara in reteaua culturala romaneasca, fiind singurul muzeu care a reusit sa transpuna, cu mijloace muzeotehnice obisnuite, acel segment de spiritualitate definitorie pentru orice etnie, popor, natiune: traditia populara.

Muzeul a fost creat in anul 1958 ca muzeu etnografic reprezentativ pentru zona etnografica Humor. Intrucat in anul 1996 vechiul sediu a fost redobandit de Ministerul Justitiei, muzeul a fost obligat sa se mute intr-un alt spatiu, situat in centrul orasului, in imediata vecinatate a Primariei, cladire care face parte din zestrea imobiliara a orasului, dar in care functionase zeci de ani Restaurantul Bucovina.

Muzeul “Arta Lemnului”

Înfiinţat ca Muzeu de Etnografie şi Stiinţele Naturii, a fost reprofilat în 1967 ca Muzeu al Lemnului – este unic în ţară prin denumire şi printre puţinele din Europa, ca tematică şi – mai ales – pentru valoarea exponatelor.

Deţine un bogat patrimoniu – ce cuprinde peste 15.000 piese din lemn – şi are la bază colecţiile etnografice alcătuite de catre Ion Ştefureac şi Constantin Brăescu.

Este vizitat anual de mii de turisti din tara si din strainatate, muzeul fiind consemnat in multe ghiduri turistice de marca …

Muzeul Satului Bucovinean

Organizat in apropierea Cetatii de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean pune in valoare patrimoniul cultural-arhitectonic de factura populara.

Muzeul de Stiinte Naturale

Muzeul de Stiinte Naturale din strada Stefan cel Mare nr. 23, este beneficiarul unui patrimoniu deosebit de valoros pentru întreaga zona a Bucovinei.

Muzeul de Arta “Ion Irimescu”

Aflat pe strada Mihai Eminescu nr. 2 din municipiul Falticeni, reprezinta un important obiectiv turistic prin marele numar de lucrari de sculptura donate în 1975 de catre renumitul artist. Sunt expuse peste 300 de sculpturi si peste 1.000 de lucrari de grafica. În acelasi complex expozitional este gazduita „Galeria de arta plastica”, unde sunt expuse lucrari ale unor pictori nascuti în orasul Falticeni sau în împrejurimi: Stefan Soldanescu, Aurel Baiesu, Dimitrie Loghin, Mihai Camarut.

Muzeul Apelor “Mihai Bacescu”

Situat în strada N.Beldiceanu nr. 8 si deschis în 1982, prezinta o interesanta colectie de flora si fauna din Marea Neagra si din oceanele lumii. În plus, sunt amenajate diorame si acvarii. Colectia a fost donata orasului de academicianul Mihai Bacescu, fiu al acestor locuri. Tot aici este adapostita si colectia arheologica a orasului, ale carei baze au fost puse în 1914 de cercetatorul falticinean Vasile Ciurea.

Galeria Oamenilor de Seama

Situata în strada Sucevei, la nr. 91, in orasul Falticeni; obiectiv important care vine sa demonstreze contributia deosebita a falticinenilor în dezvoltarea culturii nationale. Creata în 1972, în casa în care a copilarit dramaturgul Horia Lovinescu, prezinta documente referitoare la peste 40 de personalitati care au facut cinste acestor meleaguri. Este vorba despre informatii referitoare la: Ion Creanga, Mihail Sadoveanu, Nicolae Labis, Artur Gorovei, Eugen Lovinescu, Ion Irimescu, Matei Millo, Grigore Vasiliu Birlic, Ion Dragoslav, Nicolae Belniceanu etc.

Muzeul si Casa Memoriala “Ciprian Porumbescu”

Aflate în comuna cu acelasi nume, la 72 km de localitatea Fundu Moldovei, la 5 km de intersectia cu drumul E 576 si la 21 km fata de municipiul Suceava. Muzeul este adapostit de o casa veche boiereasca din sec. al XVIII-lea. Monument de arhitectura, ilustrând cele mai importante momente din viata si activitatea marelui nostru compozitor (1853-1883), autorul nemuritoarei „Balade”, al primei operete românesti „Crai Nou” si a „Tricolorului”, fostul imn national al României. Casa memoriala este amenajata în una dintre constructiile gospodariei parohului Ieraclie Porumbescu, tatal lui Ciprian Porumbescu, expozitia memoriala adapostind numeroase obiecte de epoca, inclusiv mobilier original.

Casa Memoriala “Mihail Sadoveanu”

Situata pe strada Ion Creanga nr. 65 din municipiul Falticeni, cuprinde numeroase documente, fotografii, carti si obiecte ale marelui nostru scriitor, mai ales din perioada în care el a trait la Falticeni.

Casa Memoriala “Nicolae Labis”

Plasata în localitatea Malini, deschisa vizitarii din 1975. Aici gasim un mare numar si divers de obiecte apartinând cândva poetului si familiei sale.

Colectia Etonografica “Ion Tugui”

Cuprinde peste 4500 de linguri de lemn, sute de stergare, covoare, piese de ceramica, monede antice, medievale si moderne. Este situata pe str. Gh. Popovici nr. 1, Campulung Moldovenesc.

Colectia Etnografica “Ion Gramada”

Este situata pe str. V.G. Sabie nr. 19, municipiul Campulung Moldovenesc.

Casa “Prundean”

Monument de arhitectura de la inceputul secolului al XIX-lea, situata pe str. Paltinului nr. 1, municipiul Campulung Moldovenesc.

Expozitie de Sculptura “Ioan Maftei”

Expozitia de sculptura in lemn – profesor Ioan Maftei – municipiul Campulung Moldovenesc.

Stalpul lui Voda

Localizat in comuna Vama – este coloana de piatra ridicata din porunca voievodului Mihai Racovita, în anul 1717.

REALIZAM SITE/MAGAZIN ONLINE PRO 2018 – pentru vanzari de produse si servicii se recomanda un site propriu, conceput interactiv, pentru a atrage online clientii.
Suport complet din 2004: site-uri optimizate, securizate, administrate si promovate eficient click aici

Contact direct

 • Judetul Suceava/Bucovina, lat. 47.6420 long. 26.2511
 • pagina web/site: www.BucovinaCazare.ro
 • e-mail: birou@bucovinacazare.ro
 • telefon: 0741 405498
 • informare: precizati sursa www.BucovinaCazare.ro atunci cand contactati telefonic sau prin e-mail

Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro – daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

 • Accesati sectiunea EVENIMENTE din acest portal turistic, pentru informatii actualizate privind toate evenimentele de interes turistic din Bucovina ale lunii in curs, cu perioada de desfasurare si programul acestora click aici
 • Alegeti solutii de cazare/oferte recomandate – tarife mici, fara comision de rezervare – promovate in prezentul portal turistic specializat www.BucovinaCazare.rousor de retinut si de accesat click aici
{lang: 'ro'}

Ghid turistic Muzee si case memoriale ,

Calcul distanta

DISTANTA PANA LA DESTINATIE

Prezentari similare

Adaugati comentariul dumneavoastra

Introduceti evaluarea acestei prezentari dand click pe stelele de mai jos :

Trimiteti unui prieten

Verificare tip Captcha
captcha image

Trimiteti o solicitare directa

Verificare tip Captcha
captcha image

Portal turism

Turistii, accesand portalul specializat www.BucovinaCazare.ro - usor de retinut si de accesat, nu se lovesc de sute/mii de oferte, bune sau proaste, puse "la gramada" (unitati clasificate alaturi de neclasificate etc), nestiind ce sa aleaga, ci au la dispozitie - in mod premeditat - mai putine oferte, dar bune ... cele mai bune ! Suportul nostru este GRATUIT pentru turisti - rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice din Bucovina !

Vremea in Suceava

16 august 2018, 1:46
Senin
18°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 3 m/s N
UV-Index: 0
Răsarit: 6:12
Apus: 20:26
 

Noutati

BucovinaCazare.ro – aplicatie android pentru telefoane/tablete

Contact

Birou: Suceava/Bucovina, RO
Mobil serviciu: 0741 405498
E-mail: birou@bucovinacazare.ro

Suport instant

Contor vizite portal din 2013

Cazare in Bucovina 2018 >>

Facebook

Twitter

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
Un gand bun pentru Bucovina cu un simplu LIKE sau SHARE in pagina :)
Va multumim !

Turistii tin legatura cu echipa noastra din Bucovina din 2004 - noutati si oferte specialeNewsletter Bucovina

CAZARE BUCOVINA

: oferte pensiuni hoteluri cazare Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare Suceava, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Gura Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Campulung Moldovenesc, oferte pensiuni hoteluri cazare Vatra Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Sucevita, oferte pensiuni hoteluri cazare Putna, oferte pensiuni hoteluri cazare Voronet, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldovita, oferte pensiuni hoteluri cazare Manastirea Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Solca, oferte pensiuni hoteluri cazare Cacica, oferte pensiuni hoteluri cazare Sadova, oferte pensiuni hoteluri cazare Pojorata, oferte pensiuni hoteluri cazare Fundu Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldova, oferte pensiuni hoteluri cazare Prisaca Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Ciocanesti, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare manastiri Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare statiuni montane Bucovina ...