Manastirea Voronet – UNESCO

Prezentare – actualizare 15 August 2018

SEJUR TRADITIONAL IN BUCOVINA, ORICE ANOTIMP – oferte selectate calitativ de echipa BucovinaCazare.ro – rezervari contactand direct proprietarii, tarife mici si reduceri in functie de numar zile cazare sau numar turisti click aici

Manastirea Voronet (monument UNESCO), cu hramul “Sfantul Gheorghe”, a fost ridicata intre 26 mai si 14 septembrie 1488, iar in 1547 i-a fost adaugat pridvorul de catre Mitropolitul Grigore Rosca; tot atunci fatadele au fost acoperite cu pictura exterioara. La inceput era manastire de calugari, dar viata monahala a fost intrerupta dupa 1786. Reinfiintata in 1991, viata monahala a fost reluata cu obste de maici. Biserica este construita din piatra, are plan treflat si se compune din altar, naos, pronaos si pridvor. Naosul are absidele putin pronuntate si este delimitat de pronaos printr-un zid cu grosime de peste un metru; intrarea intre cele doua compartimente se face printr-o usa cu chenar dreptunghiular, format din baghete incrucisate.
Turla, situata pe naos, are 16 laturi si este luminata de patru ferestre. Pronaosul este separat de pridvorul inchis printr-un zid gros, cu o deschidere mai larga si mai inalta decat cea dinspre naos. Portalul pronaosului este incadrat de un impunator chenar de colonete terminate in arc frant. La exterior, naosul este sprijinit de contraforturi; sub streasina are doua siruri de ocnite oarbe pictate. Initial biserica a fost decorata cu discuri smaltuite, care astazi se mai pastreaza doar pe partea nordica.
Pictura interioara si exterioara (realizata intre 1534-1535 si 1547) impresioneaza prin modalitatea de realizare si prin colorit, caracterizandu-se prin armonie cromatica, vigoare compozitionala si monumentalitate. Fondul intregii picturi exterioare, celebrul “albastru de Voronet”, este unic in lume.
In naos si in altar, o parte din pictura se pastreaza din secolul al XV-lea; tabloul votiv din naos il infatiseaza pe Stefan cel Mare, insotit de Maria Voichita, o fetita si Bogdan, viitorul domn.
Scena Judecatii de Apoi, pictata in 1547 pe fatada vestica, i-a adus monumentului denumirea de “Capela Sixtina”; pe partea sudica este Arborele lui Iesei, in stanga intrarii sunt Mitropolitul Grigore Rosca si Cuviosul Daniil Sihastru, iar deasupra acesteia, langa pisanie, scena Deisis. Foarte sugestive sunt scenele care prezinta viata Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, ca si Sf. Gheorghe pictat pe contrafort. In biserica se afla si mormantul lui Daniil Sihastru si al Mitropolitului Grigorie Rosca.
Turnul-clopotnita a fost construit din piatra, cu gang de intrare si adaposteste doua clopote daruite de Stefan cel Mare. In curte se vad urmele altor constructii medievale – chilii, casa domneasca etc, astazi demantelate.

WEB DESIGN – din 2004 dezvoltam afacerile online realizand SITE-URI/MAGAZINE INTELIGENTE, bine concepute si eficient promovate intr-un mediu tot mai concurential.
Suport complet: creare site, optimizare, administrare, promovare click aici

Contact direct

 • Judetul Suceava/Bucovina, lat. 47.6420 long. 26.2511
 • pagina web/site: www.BucovinaCazare.ro
 • e-mail: birou@bucovinacazare.ro
 • telefon: 0741 405498
 • informare: precizati sursa www.BucovinaCazare.ro atunci cand contactati telefonic sau prin e-mail

Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro – daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

 • Accesati sectiunea EVENIMENTE din acest portal turistic, pentru informatii actualizate privind toate evenimentele de interes turistic din Bucovina ale lunii in curs, cu perioada de desfasurare si programul acestora click aici
 • Alegeti solutii de cazare/oferte recomandate – tarife mici, fara comision de rezervare – promovate in prezentul portal turistic specializat www.BucovinaCazare.rousor de retinut si de accesat click aici
{lang: 'ro'}

Atractii ,

Calcul distanta

DISTANTA PANA LA DESTINATIE

Prezentari similare

Adaugati comentariul dumneavoastra

Introduceti evaluarea acestei prezentari dand click pe stelele de mai jos :

Trimiteti unui prieten

Verificare tip Captcha
captcha image

Trimiteti o solicitare directa

Verificare tip Captcha
captcha image

Portal turism

Turistii, accesand portalul specializat www.BucovinaCazare.ro - usor de retinut si de accesat, nu se lovesc de sute/mii de oferte, bune sau proaste, puse "la gramada" (unitati clasificate alaturi de neclasificate etc), nestiind ce sa aleaga, ci au la dispozitie - in mod premeditat - mai putine oferte, dar bune ... cele mai bune ! Suportul nostru este GRATUIT pentru turisti - rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice din Bucovina !

Vremea in Suceava

16 august 2018, 1:44
Senin
18°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 3 m/s N
UV-Index: 0
Răsarit: 6:12
Apus: 20:26
 

Noutati

BucovinaCazare.ro – aplicatie android pentru telefoane/tablete

Contact

Birou: Suceava/Bucovina, RO
Mobil serviciu: 0741 405498
E-mail: birou@bucovinacazare.ro

Suport instant

Contor vizite portal din 2013

Cazare in Bucovina 2018 >>

Facebook

Twitter

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
Un gand bun pentru Bucovina cu un simplu LIKE sau SHARE in pagina :)
Va multumim !

Turistii tin legatura cu echipa noastra din Bucovina din 2004 - noutati si oferte specialeNewsletter Bucovina

CAZARE BUCOVINA

: oferte pensiuni hoteluri cazare Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare Suceava, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Gura Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Campulung Moldovenesc, oferte pensiuni hoteluri cazare Vatra Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Sucevita, oferte pensiuni hoteluri cazare Putna, oferte pensiuni hoteluri cazare Voronet, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldovita, oferte pensiuni hoteluri cazare Manastirea Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Solca, oferte pensiuni hoteluri cazare Cacica, oferte pensiuni hoteluri cazare Sadova, oferte pensiuni hoteluri cazare Pojorata, oferte pensiuni hoteluri cazare Fundu Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldova, oferte pensiuni hoteluri cazare Prisaca Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Ciocanesti, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare manastiri Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare statiuni montane Bucovina ...