Manastirea Rasca din Bogdanesti

Prezentare – actualizare 19 July 2018

SEJUR TRADITIONAL IN BUCOVINA, ORICE ANOTIMP – oferte selectate calitativ de echipa BucovinaCazare.ro – rezervari contactand direct proprietarii, tarife mici si reduceri in functie de numar zile cazare sau numar turisti click aici

Manastirea Rasca a fost zidita de Petru Rares in 1542 si sfintita la 9 mai, acelasi an. Potrivit traditiei, in imediata apropiere, la Bogdanesti, a fost construita de catre Bogdan I, la 1359, o biserica domneasca, in vecinatatea targului de la Baia (distrusa de tatari in 1510 si 1512). Bogdan al III-lea cel Orb a ridicat alta, arsa de Soliman Magnificul mai apoi. Petru Rares a reconstruit-o, dincolo de paraul Rasca, hidronim care i-a dat si numele. Intre 1611-1618, Costea Bacioc, mare vornic al Tarii de Jos, a zidit actualul pridvor. In 1821 staretul Isaia a daramat un perete interior, a construit vesmantaria si doua turnuri.
O vreme manastirea a avut rol de inchisoare pentru calugari vagabonzi si boieri razvratiti. In 1844 aici a fost inchis pentru ideile sale politice Mihail Kogalniceanu.
Biserica este construita din piatra, cu ziduri groase de cca 1 m, asezate pe o fundatie din piatra, inalta de 1,30 m. Are plan treflat si este compartimentata in altar, naos, pronaos si pridvor inchis. Pe latura sudica are si pridvor deschis, sustinut de patru coloane. Naosul are turla octogonala, la exterior cu doua ferestre. Pronaosul este spatios si are turla octogonala la exterior, cu patru ferestre. Ambele turle sunt decorate cu firide, atat la baza, cat si sub cupola.
Din pictura initiala se pastreaza tabloul votiv aflat in naos, care il infatiseaza pe Petru Rares, impreuna cu Doamna Elena, Stefan Rares si doi fii. O noua pictura a fost facuta odata cu renovarea de la 1827, insa au fost pastrate modelele raresiene. La exterior pictura se pastreaza astazi pe peretele sudic al naosului si pronaosului, unde se concentreaza doua scene majore – „Judecata de Apoi” si „Scara Virtutilor”, ambele realizate intr-o maniera unica, cu elemente ce se intalnesc in cazuri rare in fresca moldoveneasca.
In pridvor, pe partea stanga, se afla mormantul Doamnei Anastasia, sotia lui Alexandru Lapusneanu.
Clopotnita a fost construita in secolul XVII si refacuta in secolul XIX, zidurile de incinta in a doua jumatate a secolului XVII, iar chiliile intre 1821-1842.

WEB DESIGN – din 2004 dezvoltam afacerile online realizand SITE-URI/MAGAZINE INTELIGENTE, bine concepute si eficient promovate intr-un mediu tot mai concurential.
Suport complet: creare site, optimizare, administrare, promovare click aici

Contact direct

 • Judetul Suceava/Bucovina, lat. 47.6420 long. 26.2511
 • pagina web/site: www.BucovinaCazare.ro
 • e-mail: birou@bucovinacazare.ro
 • telefon: 0741 405498
 • informare: precizati sursa www.BucovinaCazare.ro atunci cand contactati telefonic sau prin e-mail

Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro – daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

 • Accesati sectiunea EVENIMENTE din acest portal turistic, pentru informatii actualizate privind toate evenimentele de interes turistic din Bucovina ale lunii in curs, cu perioada de desfasurare si programul acestora click aici
 • Alegeti solutii de cazare/oferte recomandate – tarife mici, fara comision de rezervare – promovate in prezentul portal turistic specializat www.BucovinaCazare.rousor de retinut si de accesat click aici
{lang: 'ro'}

Atractii ,

Calcul distanta

DISTANTA PANA LA DESTINATIE

Prezentari similare

Adaugati comentariul dumneavoastra

Introduceti evaluarea acestei prezentari dand click pe stelele de mai jos :

Trimiteti unui prieten

Verificare tip Captcha
captcha image

Trimiteti o solicitare directa

Verificare tip Captcha
captcha image

Portal turism

Turistii, accesand portalul specializat www.BucovinaCazare.ro - usor de retinut si de accesat, nu se lovesc de sute/mii de oferte, bune sau proaste, puse "la gramada" (unitati clasificate alaturi de neclasificate etc), nestiind ce sa aleaga, ci au la dispozitie - in mod premeditat - mai putine oferte, dar bune ... cele mai bune ! Suportul nostru este GRATUIT pentru turisti - rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice din Bucovina !

Vremea in Suceava

19 iulie 2018, 20:36
Parţial însorit cu furtună
22°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 77%
Vânt: 4 m/s NV
UV-Index: 0
Răsarit: 5:36
Apus: 21:05
 

Noutati

BucovinaCazare.ro – aplicatie android pentru telefoane/tablete

Contact

Birou: Suceava/Bucovina, RO
Mobil serviciu: 0741 405498
E-mail: birou@bucovinacazare.ro

Suport instant

Contor vizite portal din 2013

Cazare in Bucovina 2018 >>

Facebook

Twitter

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
Un gand bun pentru Bucovina cu un simplu LIKE sau SHARE in pagina :)
Va multumim !

Turistii tin legatura cu echipa noastra din Bucovina din 2004 - noutati si oferte specialeNewsletter Bucovina

CAZARE BUCOVINA

: oferte pensiuni hoteluri cazare Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare Suceava, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Gura Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Campulung Moldovenesc, oferte pensiuni hoteluri cazare Vatra Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Sucevita, oferte pensiuni hoteluri cazare Putna, oferte pensiuni hoteluri cazare Voronet, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldovita, oferte pensiuni hoteluri cazare Manastirea Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Solca, oferte pensiuni hoteluri cazare Cacica, oferte pensiuni hoteluri cazare Sadova, oferte pensiuni hoteluri cazare Pojorata, oferte pensiuni hoteluri cazare Fundu Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldova, oferte pensiuni hoteluri cazare Prisaca Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Ciocanesti, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare manastiri Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare statiuni montane Bucovina ...