Manastirea Humor – UNESCO

Prezentare – actualizare 15 August 2018

SEJUR TRADITIONAL IN BUCOVINA, ORICE ANOTIMP – oferte selectate calitativ de echipa BucovinaCazare.ro – rezervari contactand direct proprietarii, tarife mici si reduceri in functie de numar zile cazare sau numar turisti click aici

Manastirea Humor, monument UNESCO, a fost ctitorita de catre marele logofat Toader Bubuiog si sotia sa Anastasia, fiind terminata la 15 august 1530, iar pictura a fost realizata in 1535 de o echipa de patru zugravi, intre care se pare ca se afla si zugravul domnesc Toma din Suceava. Biserica, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, a fost construita din piatra si are plan triconic alungit, cu pridvorul deschis, fara turla. Este compartimentata in altar, naos, gropnita si pronaos.
Deasupra gropnitei se afla tainita, destinata adapostirii in caz de primejdie a tezaurului si a podoabelor manastirii. La exterior biserica este decorata cu siruri de ocnite si firide alungite, iar soclul este ornamentat cu pietre frumos cioplite. Acoperisul este inalt, prelungit deasupra firidelor, cu streasini largi, asemanator cu intreaga arhitectura traditionala a zonei.
Pictura impresioneaza prin ritmica gratioasa a desenului, prin echilibru, armonie si imbinarea elementelor iconografice. La interior se constata o bogatie de scene si registre, cu accent pe caracterul narativ al reprezentarilor. Pe peretele vestic de la intrarea in biserica este pictata scena „Judecatii de Apoi”, in care apar numeroase elemente traditionale specifice locului. De un real interes sunt cele doua tablouri votive, al lui Petru Rares si al ctitorilor. In naos, in dreapta intrarii, este pictat tabloul votiv al lui Petru Rares, imbracat in costum de epoca si cu o frumoasa coroana pe frunte; alaturi de domn apare Doamna Elena in vesminte de brocart si unul dintre fiii lor. In gropnita, deasupra mormintelor ctitorilor, apare tabloul lui Toader Bubuiog, intr-o mantie galbena, tinand in mana macheta bisericii; pe peretele opus este pictata Anastasia in haine specifice epocii.
Pictura exterioara se caracterizeaza prin pregnanta culorii rosii. Peretele de nord, expus intemperiilor, are pictura deteriorata. Pe peretele de sud pot fi observate scene ca Asediul Constantinopolului, Parabola fiului risipitor sau Viata Sf. Ierarh Nicolae; 24 de scene ilustreaza Acatistul Bunei Vestiri.
In gropnita, alaturi de mormintele ctitorilor, se afla si cele ale logofatului Solomon si Episcopului Eftimie al Radautilor. Turnul clopotnita, de forma patrata, cu ziduri din piatra si cu foisor acoperit cu sindrila, a fost construit in vremea lui Vasile Lupu. Imprejurul bisericii au existat chilii si ziduri din piatra care astazi nu se mai pastreaza.

WEB DESIGN – din 2004 dezvoltam afacerile online realizand SITE-URI/MAGAZINE INTELIGENTE, bine concepute si eficient promovate intr-un mediu tot mai concurential.
Suport complet: creare site, optimizare, administrare, promovare click aici

Contact direct

 • Judetul Suceava/Bucovina, lat. 47.6420 long. 26.2511
 • pagina web/site: www.BucovinaCazare.ro
 • e-mail: birou@bucovinacazare.ro
 • telefon: 0741 405498
 • informare: precizati sursa www.BucovinaCazare.ro atunci cand contactati telefonic sau prin e-mail

Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro – daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

 • Accesati sectiunea EVENIMENTE din acest portal turistic, pentru informatii actualizate privind toate evenimentele de interes turistic din Bucovina ale lunii in curs, cu perioada de desfasurare si programul acestora click aici
 • Alegeti solutii de cazare/oferte recomandate – tarife mici, fara comision de rezervare – promovate in prezentul portal turistic specializat www.BucovinaCazare.rousor de retinut si de accesat click aici
{lang: 'ro'}

Atractii ,

Calcul distanta

DISTANTA PANA LA DESTINATIE

Prezentari similare

Adaugati comentariul dumneavoastra

Introduceti evaluarea acestei prezentari dand click pe stelele de mai jos :

Trimiteti unui prieten

Verificare tip Captcha
captcha image

Trimiteti o solicitare directa

Verificare tip Captcha
captcha image

Portal turism

Turistii, accesand portalul specializat www.BucovinaCazare.ro - usor de retinut si de accesat, nu se lovesc de sute/mii de oferte, bune sau proaste, puse "la gramada" (unitati clasificate alaturi de neclasificate etc), nestiind ce sa aleaga, ci au la dispozitie - in mod premeditat - mai putine oferte, dar bune ... cele mai bune ! Suportul nostru este GRATUIT pentru turisti - rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice din Bucovina !

Vremea in Suceava

15 august 2018, 23:41
Parţial înnourat
19°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 2 m/s VNV
UV-Index: 0
Răsarit: 6:11
Apus: 20:28
 

Noutati

BucovinaCazare.ro – aplicatie android pentru telefoane/tablete

Contact

Birou: Suceava/Bucovina, RO
Mobil serviciu: 0741 405498
E-mail: birou@bucovinacazare.ro

Suport instant

Contor vizite portal din 2013

Cazare in Bucovina 2018 >>

Facebook

Twitter

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
Un gand bun pentru Bucovina cu un simplu LIKE sau SHARE in pagina :)
Va multumim !

Turistii tin legatura cu echipa noastra din Bucovina din 2004 - noutati si oferte specialeNewsletter Bucovina

CAZARE BUCOVINA

: oferte pensiuni hoteluri cazare Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare Suceava, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Gura Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Campulung Moldovenesc, oferte pensiuni hoteluri cazare Vatra Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Sucevita, oferte pensiuni hoteluri cazare Putna, oferte pensiuni hoteluri cazare Voronet, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldovita, oferte pensiuni hoteluri cazare Manastirea Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Solca, oferte pensiuni hoteluri cazare Cacica, oferte pensiuni hoteluri cazare Sadova, oferte pensiuni hoteluri cazare Pojorata, oferte pensiuni hoteluri cazare Fundu Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldova, oferte pensiuni hoteluri cazare Prisaca Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Ciocanesti, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare manastiri Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare statiuni montane Bucovina ...