Prezentare – actualizare 23 April 2018
Aşezat în partea de nord–est a României, în centrul geografic al judeţului Suceava, la doar 36 km de capitala acestuia, municipiul Suceava, înconjurat de obcini împădurite, ce urcă până la 833 de metri, beneficiind de un climat temperat-continental blând şi reconfortant, oraşul Gura Humorului este una dintre cele mai importante destinaţii turistice ale Bucovinei.
Cu o evoluţie zbuciumată de peste 500 de ani, localitatea Gura Humorului era cunoscută, încă din secolul al XIX-lea, pentru proprietăţile curative ale aerului şi ale apelor sale iar, în perioada interbelică, ca o staţiune balneo–climaterică de referinţă.
În anul 2005, cu sprijinul sustinut al Centrului Turistic “I.P.I. Bucovina” din Campulung Moldovenesc/Bucovina, prin HG 114, oraşului Gura Humorului i s-a conferit statutul de staţiune turistică.
Oferta cultural-turistică a staţiunii:
- Pe teritoriul său se află biserica Sfintei Mănăstiri Voroneţ, Capela Sixtină a estului european, parte integrantă a patrimoniului cultural universal.
- Gura Humorului este o adevărată placă turnantă a turismului cultural–religios bucovinean, de aici putând a fi accesate traseele către toate celelalte bisericile cu frescă exterioară din România, aflate sub patronaj UNESCO: Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Pătrăuţi, Probota, Sfântul Gheorghe – Suceava.
- Staţiunea turistică Gura Humorului are, pe lângă o structură hotelieră consistenta, numeroase oferte de agrement.
- Complexul de agrement ”Ariniş”, organizat cu fonduri europene, ce oferă posibilităţi nelimitate de petrecere a timpului liber, în toate cele patru anotimpuri, dispunând de: o pârtie de schi – Pârtia „Şoimul” – 1478 m lungime, 35 m lăţime, 283 m diferenţă de nivel, dotată cu un telescaun de 1280 m şi cinci tunuri de zăpadă, deservită de o parcare de peste 350 de locuri; două săli polivalente de sport; o piscină acoperită, de dimensiuni olimpice, prevăzută cu saună şi jacuzzi, în care funcţionează o şcoală de înot şi o şcoală de iniţiere în scufundări; un ştrand cu piscină în aer liber şi bazin de înot pentru copii; un patinoar natural ce funcţionează, în timpul verii, ca spaţiu pentru role şi skateboard-uri; terenuri de baschet, handbal, volei, tenis de câmp, fotbal ce dispun, inclusiv, de iluminat nocturn.
- Piatra Pinului – una dintre cele mai importante rezervaţii paleo-oligocene din România.
- Piatra Şoimului – structură megalitică în care Daniil Sihastrul, ajuns egumen al Mănăstirii Voroneţ, după plecarea sa de la Putna, şi-a săpat o chilie ca loc de refugiu şi meditaţie.
- Dealul Cetăţii şi împrejurimile sale – o reţea de cetăţi de piatră şi puncte întărite ce făceau din Gura Humorului o adevărată fortăreaţă la intrarea în Munţii Orientali.
- Un vechi cimitir evreiesc, al doilea ca mărime din judeţul Suceava, cu stele funerare impresionante, unde doarme, întru eternitate, mama celebrului tenor Joseph Schmidt.
- Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina – singurul muzeu al spiritualităţii populare bucovinene si cea mai veche biserică catolică, în funcţiune, din Bucovina.
- Monumente de arhitectură urbană din secolul al XIX-lea.
Tot aici, în Gura Humorului, se organizează evenimentele culturale importante:
- Zilele Oraşului Gura Humorului organizate, de regulă, în al doilea week-end al lunii iulie.
- Festivalul Internaţional de caricatură şi literatură umoristică Umor la … Gura Humorului, ce se desfăşoară concomitent cu Zilele oraşului Gura Humorului.
- Festivalul Interaţional de Film documentar Toamnă la Voroneţ organizat, de regulă, în cel de-al doilea week-end al lunii octombrie.
- Târgul de Paşti – târg al ouălor închistrite, organizat în marţea Floriilor ortodoxe, Sărbătoarea coşurilor pascale, organizată în a doua zi a Paştelui ortodox,
Concursul de ciocnire a ouălor pascale, organizat în parteneriat cu localitatea Mănăstirea Humorului. - Barabula de Aur, festival-concurs de gastronomie bucovineană, organizat în cadrul Zilelor oraşului Gura Humorului.
- Festivalul Naţional „Doină, doină, cântec dulce” organizat în cadrul Zilelor oraşului Gura Humorului.
- „Iarnă bucovineană”- Festival al tradiţiilor de înnoire a timpului calendaristic, organizat la sfarsit de an.
Contact direct
- Judetul Suceava/Bucovina, lat. 47.6420 long. 26.2511
- pagina web/site: www.BucovinaCazare.ro
- e-mail: birou@bucovinacazare.ro
- telefon: 0741 405498
- informare: precizati sursa www.BucovinaCazare.ro atunci cand contactati telefonic sau prin e-mail
Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro – daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !
- Accesati sectiunea EVENIMENTE din acest portal turistic, pentru informatii actualizate privind toate evenimentele de interes turistic din Bucovina ale lunii in curs, cu perioada de desfasurare si programul acestora click aici
- Alegeti solutii de cazare/oferte recomandate – tarife mici, fara comision de rezervare – promovate in prezentul portal turistic specializat www.BucovinaCazare.ro – usor de retinut si de accesat click aici
Prezentari similare
-
Muzeul Etnografic „Samuil si Eugenia Ionet” din Radauti
Prezentare - actualizare [update] Muzeul Etnografic „Samuil si Eugenia Ionet” din Radauti ...
-
Colectia Etnografica „Ioan Tugui” din Campulung Moldovenesc
Prezentare - actualizare [update] Colectia Etnografica „Ioan Tugui” din Campulung ...
-
Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina
Prezentare - actualizare [update] Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina este o institutie ...
Notificari recente