Vizita Prefericitului Patriarh Daniel

Prezentare – actualizare 15 August 2018

Orasul Gura Humorului a imbracat, duminica 21 august 2011, straie de sarbatoare, pentru a cinsti sfintirea bisericii cu hramurile ‘Nasterea Maicii Domnului’ si ‘Duminica Sfintilor Romani’. Copii, tineri si batrani, multi dintre ei imbracati in port traditional, s-au adunat in preajma catedralei inca de la primele ore ale diminetii, iar numarul credinciosilor adunati aici, humoreni si nu numai, a ajuns in scurt timp la peste zece mii.
Sfintirea catedralei din Gura Humorului este un moment pe care locuitorii din partea locului l-au asteptat peste 16 ani. Mai mult de cinci mii de oameni s-au adunat inca de la primele ore ale diminetii de ieri in jurul noii biserici in asteptarea tarnosirii si a Sfintei Liturghii.
Dupa oficierea Sfintei Liturghii, primarul Marius Ioan Ursaciuc a inmanat Preafericitului Parinte Patriarh Daniel titlul de ‘cetatean de onoare’ al orasului Gura Humorului si, pentru prima data in istoria localitatii sucevene, i-a daruit Cheia Orasului.
La randul sau, Patriarhul Romaniei a rasplatit munca celor care, clerici sau mireni, au sprijinit in mod deosebit lucrarile de constructie a catedralei din Gura Humorului. Printre cei rasplatiti pentru ravna lor s-a numarat preotul Mircea Nutu, parohul Bisericii ‘Nasterea Maicii Domnului’ si cel care a muncit, timp de 20 de ani, pentru a duce la bun sfarsit proiectul catedralei. In aplauzele humorenilor prezenti la eveniment, parintele Nutu a primit de la Preafericitul Patriarh Daniel cea mai mare distinctie acordata de Biserica Ortodoxa Romana clericilor, Crucea Patriarhala. ‘Pe langa clericii si mirenii pe care i-am rasplatit astazi si carora le-am multumit pentru eforturile deosebite pe care le-au depus la ridicarea acestui sfant lacas, se cuvine sa pomenim si sa multumim poporului de credinciosi, cei multi si anonimi, care cu jertfa si smerenie se unesc pentru a ajuta Biserica noastra’, a mai spus Parintele Patriarh.

Programul vizitei 19 – 22 august 2011

 • VINERI, 19 august 2011
 • 22,40 – Sosire pe Aeroportul din Suceava – Primirea oficiala;

 • SAMBATA, 20 august 2011, vizita la Manastirile Humor si Voronet
 • DUMINICA, 21 august 2011 – Gura Humorului – Biserica “Nasterea Maicii Domnului”
 • 8,30 – Primirea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” de catre soborul de ierarhi si preoti, precum si de credinciosii prezenti.
  09,00 – Slujba de sfintire a bisericii;
  10,30 – Savarsirea Sfintei Liturghii pe o scena frumos amenajata in fata bisericii.
  12,15 – Acordarea titlului de cetatean de onoare al orasului Gura-Humorului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de către primarul orasului;
  12,30 – Acordarea, de către Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, a unor ordine si diplome celor care au sprijinit in mod deosebit lucrarile de constructie a bisericii.
  13,30 – Agapa fratească

 • LUNI, 22 august 2011, vizita la Manastirile Sucevita si Moldovita
 • 18,30 – Plecare spre Aeroportul din Suceava;
  19,10 – Decolare spre Bucuresti.

Contact direct

 • Judetul Suceava/Bucovina, lat. 47.6420 long. 26.2511
 • pagina web/site: www.BucovinaCazare.ro
 • e-mail: birou@bucovinacazare.ro
 • telefon: 0741 405498
 • informare: precizati sursa www.BucovinaCazare.ro atunci cand contactati telefonic sau prin e-mail

Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro – daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

 • Accesati sectiunea EVENIMENTE din acest portal turistic, pentru informatii actualizate privind toate evenimentele de interes turistic din Bucovina ale lunii in curs, cu perioada de desfasurare si programul acestora click aici
 • Alegeti solutii de cazare/oferte recomandate – tarife mici, fara comision de rezervare – promovate in prezentul portal turistic specializat www.BucovinaCazare.rousor de retinut si de accesat click aici
{lang: 'ro'}

Categorii evenimente: Evenimente.Etichete eveniment: Evenimente speciale Bucovina.

Calcul distanta

DISTANTA PANA LA DESTINATIE

Prezentari similare

Adaugati comentariul dumneavoastra

Introduceti evaluarea acestei prezentari dand click pe stelele de mai jos :

Trimiteti unui prieten

Verificare tip Captcha
captcha image

Trimiteti o solicitare directa

Verificare tip Captcha
captcha image

Portal turism

Turistii, accesand portalul specializat www.BucovinaCazare.ro - usor de retinut si de accesat, nu se lovesc de sute/mii de oferte, bune sau proaste, puse "la gramada" (unitati clasificate alaturi de neclasificate etc), nestiind ce sa aleaga, ci au la dispozitie - in mod premeditat - mai putine oferte, dar bune ... cele mai bune ! Suportul nostru este GRATUIT pentru turisti - rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice din Bucovina !

Vremea in Suceava

15 august 2018, 23:24
Parţial înnourat
19°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 88%
Vânt: 1 m/s SV
UV-Index: 0
Răsarit: 6:11
Apus: 20:28
 

Noutati

BucovinaCazare.ro – aplicatie android pentru telefoane/tablete

Contact

Birou: Suceava/Bucovina, RO
Mobil serviciu: 0741 405498
E-mail: birou@bucovinacazare.ro

Suport instant

Contor vizite portal din 2013

Cazare in Bucovina 2018 >>

Facebook

Twitter

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
Un gand bun pentru Bucovina cu un simplu LIKE sau SHARE in pagina :)
Va multumim !

Turistii tin legatura cu echipa noastra din Bucovina din 2004 - noutati si oferte specialeNewsletter Bucovina

CAZARE BUCOVINA

: oferte pensiuni hoteluri cazare Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare Suceava, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Gura Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Campulung Moldovenesc, oferte pensiuni hoteluri cazare Vatra Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Sucevita, oferte pensiuni hoteluri cazare Putna, oferte pensiuni hoteluri cazare Voronet, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldovita, oferte pensiuni hoteluri cazare Manastirea Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Solca, oferte pensiuni hoteluri cazare Cacica, oferte pensiuni hoteluri cazare Sadova, oferte pensiuni hoteluri cazare Pojorata, oferte pensiuni hoteluri cazare Fundu Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldova, oferte pensiuni hoteluri cazare Prisaca Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Ciocanesti, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare manastiri Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare statiuni montane Bucovina ...