Prezentare – actualizare 23 April 2018
Ciorba deosebit de gustoasa cu oase afumate, fasole si sfecla este preparata, in Bucovina, dupa o reteta cu influente slavone, fiind sora vitrega a celebrului bors preferat de ucraineni, rusi sau polonezi. Savoarea preparatului este datorata, in principal, sfeclei, la care se adauga aroma afumaturii si consistenta fasolelor culese din gradina gospodariei.
SEJUR TRADITIONAL IN BUCOVINA 2018 – oferte selectate calitativ de echipa BucovinaCazare.ro – rezervari contactand direct proprietarii, tarife mici si reduceri in functie de numar zile cazare sau numar turisti click aici
Reteta:
- Ingrediente: 1/2 kg oase afumate, 200 gr fasole uscate (cat incap intr-o cana), 1 sfecla rosie medie, 2 cepe, 1 ardei gras rosu, 1 morcov, 1 radacina pastarnac, 1 radacina patrunjel, 1 rosie mare coapta bine (matura), 1 legatura leustean, 1 legatura patrunjel verde, 1 lingurita tarhon uscat, 1 foaie dafin, 1 lingurita boia ardei dulce, sare si piper, 1 ceasca bors acru, ulei pentru calit si apa pentru fiert.
- Preparare: fasolea (inmuiata cu o noapte inainte) se da in clocot cam 1 ora (ca sa fie macar pe jumatate patrunse), apoi se scurge si pune intr-o alta oala cu circa 3 litri de apa fierbinte peste care se adauga, la fiert, si oasele afumate portionate, 1 ceapa intreaga curatata, precum si sfecla curatata si taiata in sferturi. Intre timp, intr-o tigaie incinsa, cu o lingura de ulei, se caleste cealalta ceapa tocata marunt. Cand ceapa a devenit sticloasa, se amesteca cu legumele (ardeiul rosu, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel) tocate manual, cubulete, iar, dupa un minut in care s-au patruns si acestea pe foc, se adauga totul in oala cu afumatura, fasole si sfecla. Tot acum este momentul in care se potriveste gustul mancarii cu sare si piper. La fel, se pun in ciorba foaia de dafin, boiaua de ardei dulce, tarhonul uscat, leusteanul tocat si rosia data prin razatoare (fara pielita). Dupa 1 ora si un pic de fiert (atunci cand fasolea e facuta), se scoate sfecla si se da trei sferturi prin razatoare, adaugandu-se din nou in oala (doar partea rasa), apoi se amesteca in ciorba si ceasca de bors acru incalzit in prealabil, iar, dupa 2-3 minute de fiert, chiar inainte de a se lua oala de pe foc, se presara si patrunjelul verde tocat marunt.
- Mod de servire: ciorba de afumatura cu sfecla si fasole se serveste fierbinte, dreasa cu o lingura de smantana proaspata si insotita de ardeiul iute.
Contact direct
- Judetul Suceava/Bucovina, lat. 47.6420 long. 26.2511
- pagina web/site: www.BucovinaCazare.ro
- e-mail: birou@bucovinacazare.ro
- telefon: 0741 405498
- informare: precizati sursa www.BucovinaCazare.ro atunci cand contactati telefonic sau prin e-mail
Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro – daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !
- Accesati sectiunea EVENIMENTE din acest portal turistic, pentru informatii actualizate privind toate evenimentele de interes turistic din Bucovina ale lunii in curs, cu perioada de desfasurare si programul acestora click aici
- Alegeti solutii de cazare/oferte recomandate – tarife mici, fara comision de rezervare – promovate in prezentul portal turistic specializat www.BucovinaCazare.ro – usor de retinut si de accesat click aici
Prezentari similare
-
Pastrav afumat in cobza de cetina
Prezentare - actualizare [update] Cobza de pastrav afumat - specialitate culinara originara din ...
-
Sarmale de post reteta traditionala din Bucovina
Prezentare - actualizare [update] Pentru zilele de post, gospodinele din Bucovina pun pe masa, ...
-
Stiuca prajita preparata in mod traditional
Prezentare - actualizare [update] Pentru un gust desavarsit, stiuca trebuie - mai intai - sa se ...
Notificari recente