Sarmale de post rețetă tradițională din Bucovina

Localitatea Suceava, județul Suceava, Bucovina

    Contor Vizite Portal din 2013
    Descriere

    Sarmale de post rețetă tradițională din Bucovina
    Rețete tradiționale Suceava, BUCOVINA

    Pentru zilele de post, gospodinele din Bucovina pun pe masa, duminica, delicioase sarmalute facute fara carne, invelite strans in frunze de sfecla rosie.

    Reteta:

    • Ingrediente: 1/2 kg ciuperci de padure sau conservate, 1 cana si jumatate orez, 2 cepe, 2 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 ardei kapia, 2 rosii, 2 linguri pasta tomate, marar si patrunjel verde (cate o legatura), boia ardei dulce, cimbru uscat, sare, piper, 1 ceasca vin alb sec, ulei pentru prajit, in jur de 30 frunze de sfecla rosie (verzi sau murate).
    • Preparare: se caleste in ulei fierbinte ceapa tocata, impreuna cu ciupercile curatate, spalate, stoarse bine (sa nu fie imbibate cu apa) si maruntite bine de tot. Dupa 2 minute, se adauga in tigaie si celelalte legume care au fost spalate, curatate si date pe razatoare sau prin masina de tocat carne (morcovul, radacina de patrunjel si ardeiul kapia). Dupa ce prind gust (2 minute), se adauga si rosiile date prin razatoare/blender, precum si o lingura de pasta de tomate. Se amesteca bine inca putin in tigaie, la foc mic, apoi se toarna toata compozitia, intr-o oala, peste orezul spalat bine in 2-3 ape. Se adauga verdeata tocata (marar, patrunjel), apoi si sarea si piperul dupa gust, alaturi de boia de ardei dulce si cimbru, iar la final se amesteca bine totul, ca sa se omogenizeze. Toata compozitia se lasa o ora, pentru a se "odihni".
      Frunzele de sfecla rosie, daca sunt verzi (proaspete), se oparesc cateva secunde in apa clocotita cu sare, una cate una. Daca sunt murate deja, se pun in apa rece circa o ora, la desarat, sau se spala bine in jet de apa rece, una cate una.
      Compozitia sarmalelor de post se pune cu lingura in cate o frunza de sfecla si se ruleaza. Sarmalele, puse intr-o oala incapatoare, se acopera cu apa si se lasa la fiert, cu capac si la foc mic, cam 1,5 ore. Pentru savoare, dupa o ora de cand au inceput sa fiarba, se adauga in apa o lingura de pasta de tomate si cescuta de vin alb sec.
    • Mod de servire: sarmalele se servesc fierbinti, cu mamaliguta mai vartoasa, alaturi de un pahar de vin.

    LINK TOATE REȚETELE >>


    Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

    Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


    Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

    CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

    Contact Detalii
    • Telefon
      0741 405498
    • Email
      birou@bucovinacazare.ro
    • Site
      https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/sarmale-de-post-reteta-traditionala-din-bucovina/
    Localizare
    Contact Direct


    mood_bad
  • Fără comentarii încă.
  • chat
    Afișați o Recenzie
      keyboard_arrow_up

      CAZARE BUCOVINA

      = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
      Crăciun Revelion Bucovina >>

      Portalul folosește cookies, pentru o bună experiență a utilizatorilor - detalii. Continuarea accesării portalului reprezintă acordul implicit ! Accept

      Facebook

      YouTube

      Google Plus

      Follow Me on Pinterest
      • Pensiunea Casa Aurora, localitatea Vama, judetul Suceava, Bucovina.

        Pinned: 22 Oct 2017
      • Pensiunea Casa Aurora, localitatea Vama, judetul Suceava, Bucovina.

        Pinned: 22 Oct 2017
      • Pensiunea Casa Aurora, localitatea Vama, judetul Suceava, Bucovina.

        Pinned: 22 Oct 2017
      • Pastrav cu smantana preparat ca-n Bucovina, judetul Suceava, Bucovina.

        Pinned: 30 Mar 2017
      • Oferte turistice Craciun si Revelion in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

        Pinned: 28 Dec 2016

      Instagram

      Follow Me on Instagram