Pulpe de miel la cuptor fragede preparate ca-n Bucovina
Rețete tradiționale Suceava, BUCOVINA
Pulpele de miel tinute in bait, impanate si presarate cu mirodenii inainte de a fi puse la cuptor, apoi gatite la foc potrivit, intr-o tava acoperita, devin foarte fragede si au un gust deosebit ...
Reteta:
- Ingrediente: 2 kg pulpa miel, 50 gr slanina, 10 catei usturoi, putin cimbru uscat, sare si piper dupa gust, 100 ml ulei pentru prajit.
Pentru bait: 1 cana vin alb sec, 50 ml ulei, 2 foi dafin, 2 linguri boabe mustar, 1 lingura boabe piper, 1 crenguta cimbru. - Preparare: Cu 2 ore jumatate inainte de preparare, se curata pulpa de pielite si de toata grasimea care, prin frigere, dobandeste un gust neplacut. Se aseaza intr-un vas unde a fost facut baitul cu condimente (se lasa in bait, la rece in frigider, o ora pe o parte si o alta ora pe cealalta parte). Se scoate apoi pulpa si se curata bine cu un servet uscat, dupa care se impaneaza cu bucatele de slanina si usturoi (cu varful unui cutit ascutit se fac mici gauri in carne, unde se introduc bucatile de slanina si usturoi), se sareaza si condimenteaza dupa gust, fiind si cimbrul presarat deasupra. Dupa 10 minute de la incingerea cuptorului, se aseaza in tava cu ulei si se pune in cuptor, la foc tare la inceput. Dupa 20 de minute, timp in care pulpa a stat si pe o parte si pe alta in uleiul din tava, rumenindu-se usor, se micsoreaza temperatura cuptorului, potrivindu-se la minim spre mediu, apoi se adauga in tava si o ceasca mare de apa care ajuta la fragezire si la formarea sosului. Din cand in cand, pulpa se stropeste cu zeama din tava in care sta la cuptor, pana se fragezeste carnea, intre 2 si 3 ore - durata depinde de temperatura cuptorului, precum si de marimea pulpei - iar, daca apa s-a evaporat intre timp, se completeaza cu alta fierbinte. Pentru a fi siguri ca pulpa este bine patrunsa, frageda "de se topeste in gura", tava este acoperita in cuptor inca de la inceput cu un capac potrivit sau cu o folie (ideala este o tava de lut mai adanca, cu capac), ca sa se faca pulpa inabusit, in aburi, spre final lasandu-se circa 15 minute descoperita in cuptor, la foc iute, pentru a se rumeni mai frumos, insa nu prea mult, pentru a nu se usca. Cand e gata, se scoate grasimea carnii din tava si se combina cu 2-3 catei de usturoi dati pe razatoare, dupa care se unge cu sosul rezultat pulpa de miel, lasandu-se putin la "odihna" pentru a se patrunde gusturile pe deplin.
- Mod de servire: pulpa de miel se serveste taiata felii, stropita cu sosul format in tava, alaturi de o garnitura de fasole piure/boabe sau de cartofi facuti in mod traditional, taiati in jumatate si copti in cuptor.
LINK TOATE REȚETELE >>
Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)
Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina
Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !
CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>
Afișați o Recenzie