Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
  • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
  • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
  • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
  • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
  • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Pulpe de miel la cuptor fragede preparate ca-n Bucovina
Rețete tradiționale Suceava, BUCOVINA

Pulpele de miel tinute in bait, impanate si presarate cu mirodenii inainte de a fi puse la cuptor, apoi gatite la foc potrivit, intr-o tava acoperita, devin foarte fragede si au un gust deosebit ...

Reteta:

  • Ingrediente: 2 kg pulpa miel, 50 gr slanina, 10 catei usturoi, putin cimbru uscat, sare si piper dupa gust, 100 ml ulei pentru prajit.
    Pentru bait: 1 cana vin alb sec, 50 ml ulei, 2 foi dafin, 2 linguri boabe mustar, 1 lingura boabe piper, 1 crenguta cimbru.
  • Preparare: Cu 2 ore jumatate inainte de preparare, se curata pulpa de pielite si de toata grasimea care, prin frigere, dobandeste un gust neplacut. Se aseaza intr-un vas unde a fost facut baitul cu condimente (se lasa in bait, la rece in frigider, o ora pe o parte si o alta ora pe cealalta parte). Se scoate apoi pulpa si se curata bine cu un servet uscat, dupa care se impaneaza cu bucatele de slanina si usturoi (cu varful unui cutit ascutit se fac mici gauri in carne, unde se introduc bucatile de slanina si usturoi), se sareaza si condimenteaza dupa gust, fiind si cimbrul presarat deasupra. Dupa 10 minute de la incingerea cuptorului, se aseaza in tava cu ulei si se pune in cuptor, la foc tare la inceput. Dupa 20 de minute, timp in care pulpa a stat si pe o parte si pe alta in uleiul din tava, rumenindu-se usor, se micsoreaza temperatura cuptorului, potrivindu-se la minim spre mediu, apoi se adauga in tava si o ceasca mare de apa care ajuta la fragezire si la formarea sosului. Din cand in cand, pulpa se stropeste cu zeama din tava in care sta la cuptor, pana se fragezeste carnea, intre 2 si 3 ore - durata depinde de temperatura cuptorului, precum si de marimea pulpei - iar, daca apa s-a evaporat intre timp, se completeaza cu alta fierbinte. Pentru a fi siguri ca pulpa este bine patrunsa, frageda "de se topeste in gura", tava este acoperita in cuptor inca de la inceput cu un capac potrivit sau cu o folie (ideala este o tava de lut mai adanca, cu capac), ca sa se faca pulpa inabusit, in aburi, spre final lasandu-se circa 15 minute descoperita in cuptor, la foc iute, pentru a se rumeni mai frumos, insa nu prea mult, pentru a nu se usca. Cand e gata, se scoate grasimea carnii din tava si se combina cu 2-3 catei de usturoi dati pe razatoare, dupa care se unge cu sosul rezultat pulpa de miel, lasandu-se putin la "odihna" pentru a se patrunde gusturile pe deplin.
  • Mod de servire: pulpa de miel se serveste taiata felii, stropita cu sosul format in tava, alaturi de o garnitura de fasole piure/boabe sau de cartofi facuti in mod traditional, taiati in jumatate si copti in cuptor.

LINK TOATE REȚETELE >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Google Ads
Contact Detalii
  • Telefon
    0741 405498
  • Email
    birou@bucovinacazare.ro
  • Site
    https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/pulpe-de-miel-la-cuptor-fragede-preparate-ca-n-bucovina/
Contact Direct

MESAJ DIRECT >>

Google Ads
mood_bad
  • Fără comentarii încă.
  • chat
    Afișați o Recenzie

      CAZARE BUCOVINA

      = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
      Crăciun Revelion Bucovina >>

      Portalul folosește cookies, pentru o bună experiență a utilizatorilor - detalii. Continuarea accesării portalului reprezintă acordul implicit - Accept

      Bucovina Cazare ro - favicon 2

      Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă

      Facebook

      YouTube

      Google Plus

      Follow Me on Pinterest
      • Pensiunea Casa Aurora, localitatea Vama, judetul Suceava, Bucovina. Pinned: 22 Oct 2017
      • Pensiunea Casa Aurora, localitatea Vama, judetul Suceava, Bucovina. Pinned: 22 Oct 2017
      • Pensiunea Casa Aurora, localitatea Vama, judetul Suceava, Bucovina. Pinned: 22 Oct 2017
      • Pastrav cu smantana preparat ca-n Bucovina, judetul Suceava, Bucovina. Pinned: 30 Mar 2017
      • Oferte turistice Craciun si Revelion in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare. Pinned: 28 Dec 2016

      Instagram

      Follow Me on Instagram