Pui cu smântână preparat ca la Pojorâta în Bucovina
Rețete tradiționale Suceava, BUCOVINA
Carnea de pui frageda si aromata, gatita la foc mic, in smantana proaspata, da o savoare deosebita zilelor sarbatoresti, de duminica, in gospodariile bucovinenilor. Este o mancare mai de soi, rafinata, pusa cu mandrie si placere la masa atunci cand oaspeti dragi ne calca pragul casei ...
Reteta:
- Ingrediente: 1 kg pulpe pui (cam 5 pulpe), 2 cepe, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 4 catei usturoi, 400 gr smantana cu grasime minim 25%, 3 linguri faina alba, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper, ulei pentru prajit si apa pentru fiert.
- Preparare: se pun pulpele de pui la fiert intr-o oala, in apa cat sa le acopere, cu 1 ceapa curatata, intreaga, impreuna cu morcovii curatati si taiati pe lungime, in jumatate, si radacina de patrunjel curatata. Se spumuieste cand apa incepe sa fiarba si apare spuma, apoi se adauga sare dupa gust si piper, lasandu-se supa la fiert circa 45 de minute. Dupa ce carnea e patrunsa, se opreste focul si se scot pulpele din zeama, deoparte, pe un platou. La fel, se scot si legumele din supa (ele nu vor mai fi adaugate apoi). Pulpele racite intre timp si sterse cu un servetel, pentru a fi uscate, se pun intr-o oala cu putin ulei incins pentru a se rumeni frumos pe ambele parti, apoi se aseaza pe o farfurie. In uleiul si grasimea ramase in oala se caleste cealalta ceapa curatata si tocata, dupa un minut adaugandu-se si usturoiul tocat marunt. Dupa ce a devenit ceapa sticloasa, se presara deasupra cele 3 linguri cu varf de faina alba si se amesteca bine de cateva ori, apoi se stinge cu supa in care au fiert pulpele (aceasta, intre timp, nu mai este fierbinte, ci calduta), amestecandu-se mereu. Dupa 1 minut, cand s-a omogenizat bine compozitia din oala, se toarna, cate putin, si smantana, amestecandu-se mereu, de asemenea, pentru a nu se branzi (la fel, daca smantana nu e grasa, se poate branzi dupa contactul cu supa). Acum este momentul cand se pun si pulpele in oala, taiate in doua, lasandu-se sa fiarba in smantana circa 3-5 minute, la foc mic. La final, se potriveste inca o data gustul mancarii cu putina sare si/sau piper, daca e necesar, si se presara verdeata proaspata, tocata marunt, dupa care oala se ia de pe foc.
- Mod de servire: mancarea de pui cu smantana se serveste fierbinte, cu mamaliguta.
LINK TOATE REȚETELE >>
Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)
Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina
Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !
CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>
Afișați o Recenzie