Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
 • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
 • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
 • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
 • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
 • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Muzeul „Furman” din Dornești
Atracții Turistice Suceava, BUCOVINA

Muzeul "Furman" din Dornesti a fost infiintat de Radu Furman, ultimul evreu din vechiul Hadikfalva. Colectia cuprinde peste 1.000 de piese, de la un meteorit cazut pe teritoriul comunei Dornesti, pana la mantaua de militar patata de sange a singurului dornean cazut la Revolutia din 1989: obiecte istorice, documente, de carti piese de medalistica si numismatica.
Intr-o anexa sunt expuse, pe polite special amenajate, protejate de un acoperis care se sprijina pe piesa esentiala a muzeului (cea de la care a pornit ideea realizarii acestuia), o grinda masiva de brad de la una din casele unguresti ale satului (datata 23 iunie 1880), se insiruie diverse obiecte etnografice de uz gospodaresc, pentru tesut sau inventar pastoral, fiare de calcat cu carbuni, calapoade de cizmarie, lampi si felinare, casti militare cu insemne regale si accesorii militare din piele. Intre altele, mai amintim o cutie de la gaz Zyklon B (folosit de nazisti pentru exterminarea evreilor), o harta cadastrala a Dornestiului din 1912, fotografii cu gara din Dornesti si locomotiva cu abur sau cu „Miss Bucovina” din 1930.
In timpul iernii Muzeul "Furman" se deschide doar in urma unei comenzi telefonice la mobil 0722 387626, o mare parte din exponate fiind in conservare. Intrarea este libera.

LINK OBIECTIVE TURISTICE BUCOVINA >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Google Ads
Contact Detalii
 • Telefon

  0722 387626

 • Email

  orenfur@yahoo.com

 • Site

  https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/muzeul-furman-din-dornesti/

Localizare

Localitatea Dornești, județul Suceava, Bucovina

Contact Direct

  MESAJ DIRECT >>

  Google Ads
  mood_bad
 • Fără comentarii încă.
 • Afișați o Recenzie

   Follow Me on Instagram

    CAZARE BUCOVINA

    = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
    Cazare în Bucovina 2023 >>

    Bucovina Cazare ro - favicon 2

    Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă