Muzee si case memoriale din Bucovina

Localitatea Suceava, județul Suceava, Bucovina

  Contor Vizite Portal din 2013
  Descriere

  Muzee si case memoriale din Bucovina
  Ghid Turistic Suceava, BUCOVINA

  Muzee si Case Memoriale din Bucovina, judetul Suceava ...

  Muzeul National al Bucovinei

  Situat in strada Stefan cel Mare nr. 33 in municipiul Suceava, ofera vizitarea expozitiilor din sectiile de istorie si arheologie, remarcându-se ca o realizare de exceptie la nivel national, atât prin bogatia si valoarea patrimoniului expus, cât si prin modalitatile de expunere. O realizare unica în cadrul muzeului este vestita „Sala a Tronului” care, cu ajutorul reprezentarii unor personaje istorice în marime naturala (Stefan cel Mare si Sfânt, familia sa, boierii din sfatul domnesc, razesi), a benzii magnetice si a jocului de lumini, reconstituie o scena solemna de la curtea domnitorului de la Suceava.

  Muzeul Etnografic al Bucovinei

  Situat in strada Ciprian Porumbescu nr. 5, este adapostit în Hanul Domnesc, monument de arhitectura laica din sec. al XVII-lea. Aici sunt prezentate peste 6 microzone etnografice ale judetului (Suceava, Humor, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Radauti si Falticeni), piese de exceptie si de mare rafinament artistic popular. Se evidentiaza o serie de costume populare de mare vechime, colectii de masti, oua încondeiate sau piese sculptate în lemn, unele expuse chiar în cadrul unor reconstituiri de interioare taranesti.

  Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina

  Este o institutie singulara in reteaua culturala romaneasca, fiind singurul muzeu care a reusit sa transpuna, cu mijloace muzeotehnice obisnuite, acel segment de spiritualitate definitorie pentru orice etnie, popor, natiune: traditia populara.

  Muzeul a fost creat in anul 1958 ca muzeu etnografic reprezentativ pentru zona etnografica Humor. Intrucat in anul 1996 vechiul sediu a fost redobandit de Ministerul Justitiei, muzeul a fost obligat sa se mute intr-un alt spatiu, situat in centrul orasului, in imediata vecinatate a Primariei, cladire care face parte din zestrea imobiliara a orasului, dar in care functionase zeci de ani Restaurantul Bucovina.

  Muzeul "Arta Lemnului"

  Înfiinţat ca Muzeu de Etnografie şi Stiinţele Naturii, a fost reprofilat în 1967 ca Muzeu al Lemnului - este unic în ţară prin denumire şi printre puţinele din Europa, ca tematică şi - mai ales - pentru valoarea exponatelor.

  Deţine un bogat patrimoniu - ce cuprinde peste 15.000 piese din lemn - şi are la bază colecţiile etnografice alcătuite de catre Ion Ştefureac şi Constantin Brăescu.

  Este vizitat anual de mii de turisti din tara si din strainatate, muzeul fiind consemnat in multe ghiduri turistice de marca ...

  Muzeul Satului Bucovinean

  Organizat in apropierea Cetatii de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean pune in valoare patrimoniul cultural-arhitectonic de factura populara.

  Muzeul de Stiinte Naturale

  Muzeul de Stiinte Naturale din strada Stefan cel Mare nr. 23, este beneficiarul unui patrimoniu deosebit de valoros pentru întreaga zona a Bucovinei.

  Muzeul de Arta "Ion Irimescu"

  Aflat pe strada Mihai Eminescu nr. 2 din municipiul Falticeni, reprezinta un important obiectiv turistic prin marele numar de lucrari de sculptura donate în 1975 de catre renumitul artist. Sunt expuse peste 300 de sculpturi si peste 1.000 de lucrari de grafica. În acelasi complex expozitional este gazduita „Galeria de arta plastica”, unde sunt expuse lucrari ale unor pictori nascuti în orasul Falticeni sau în împrejurimi: Stefan Soldanescu, Aurel Baiesu, Dimitrie Loghin, Mihai Camarut.

  Muzeul Apelor "Mihai Bacescu"

  Situat în strada N.Beldiceanu nr. 8 si deschis în 1982, prezinta o interesanta colectie de flora si fauna din Marea Neagra si din oceanele lumii. În plus, sunt amenajate diorame si acvarii. Colectia a fost donata orasului de academicianul Mihai Bacescu, fiu al acestor locuri. Tot aici este adapostita si colectia arheologica a orasului, ale carei baze au fost puse în 1914 de cercetatorul falticinean Vasile Ciurea.

  Galeria Oamenilor de Seama

  Situata în strada Sucevei, la nr. 91, in orasul Falticeni; obiectiv important care vine sa demonstreze contributia deosebita a falticinenilor în dezvoltarea culturii nationale. Creata în 1972, în casa în care a copilarit dramaturgul Horia Lovinescu, prezinta documente referitoare la peste 40 de personalitati care au facut cinste acestor meleaguri. Este vorba despre informatii referitoare la: Ion Creanga, Mihail Sadoveanu, Nicolae Labis, Artur Gorovei, Eugen Lovinescu, Ion Irimescu, Matei Millo, Grigore Vasiliu Birlic, Ion Dragoslav, Nicolae Belniceanu etc.

  Muzeul si Casa Memoriala "Ciprian Porumbescu"

  Aflate în comuna cu acelasi nume, la 72 km de localitatea Fundu Moldovei, la 5 km de intersectia cu drumul E 576 si la 21 km fata de municipiul Suceava. Muzeul este adapostit de o casa veche boiereasca din sec. al XVIII-lea. Monument de arhitectura, ilustrând cele mai importante momente din viata si activitatea marelui nostru compozitor (1853-1883), autorul nemuritoarei „Balade”, al primei operete românesti „Crai Nou” si a „Tricolorului”, fostul imn national al României. Casa memoriala este amenajata în una dintre constructiile gospodariei parohului Ieraclie Porumbescu, tatal lui Ciprian Porumbescu, expozitia memoriala adapostind numeroase obiecte de epoca, inclusiv mobilier original.

  Casa Memoriala "Mihail Sadoveanu”

  Situata pe strada Ion Creanga nr. 65 din municipiul Falticeni, cuprinde numeroase documente, fotografii, carti si obiecte ale marelui nostru scriitor, mai ales din perioada în care el a trait la Falticeni.

  Casa Memoriala "Nicolae Labis"

  Plasata în localitatea Malini, deschisa vizitarii din 1975. Aici gasim un mare numar si divers de obiecte apartinând cândva poetului si familiei sale.

  Colectia Etonografica "Ion Tugui"

  Cuprinde peste 4500 de linguri de lemn, sute de stergare, covoare, piese de ceramica, monede antice, medievale si moderne. Este situata pe str. Gh. Popovici nr. 1, Campulung Moldovenesc.

  Colectia Etnografica "Ion Gramada"

  Este situata pe str. V.G. Sabie nr. 19, municipiul Campulung Moldovenesc.

  Casa "Prundean"

  Monument de arhitectura de la inceputul secolului al XIX-lea, situata pe str. Paltinului nr. 1, municipiul Campulung Moldovenesc.

  Expozitie de Sculptura "Ioan Maftei"

  Expozitia de sculptura in lemn – profesor Ioan Maftei - municipiul Campulung Moldovenesc.

  Stalpul lui Voda

  Localizat in comuna Vama – este coloana de piatra ridicata din porunca voievodului Mihai Racovita, în anul 1717.

  LINK INFORMAȚII BUCOVINA >>


  Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

  Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


  Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

  CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

  Video
  Contact Detalii
  • Telefon
   0741 405498
  • Email
   birou@bucovinacazare.ro
  • Site
   https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/muzee-si-case-memoriale-din-bucovina/
  Localizare
  Contact Direct


  mood_bad
 • Fără comentarii încă.
 • chat
  Afișați o Recenzie
   keyboard_arrow_up

   CAZARE BUCOVINA

   = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
   Crăciun Revelion Bucovina >>

   Portalul folosește cookies, pentru o bună experiență a utilizatorilor - detalii. Continuarea accesării portalului reprezintă acordul implicit ! Accept

   Bucovina Cazare ro - favicon 2

   Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă

   Turn off snow

   Facebook

   YouTube

   Google Plus

   Follow Me on Pinterest
   • Pensiunea Casa Aurora, localitatea Vama, judetul Suceava, Bucovina.

    Pinned: 22 Oct 2017
   • Pensiunea Casa Aurora, localitatea Vama, judetul Suceava, Bucovina.

    Pinned: 22 Oct 2017
   • Pensiunea Casa Aurora, localitatea Vama, judetul Suceava, Bucovina.

    Pinned: 22 Oct 2017
   • Pastrav cu smantana preparat ca-n Bucovina, judetul Suceava, Bucovina.

    Pinned: 30 Mar 2017
   • Oferte turistice Craciun si Revelion in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

    Pinned: 28 Dec 2016

   Instagram

   Follow Me on Instagram
   • Scrijele (potatoes fried on hot plate, with garlic sauce) - traditional romanian food - 03 december 2018, Suceava, Bucovina 🍜🎄🎉☃️ #bucovina #turismbucovina #visitbucovina #scrijele #traditionalfood #streetfood #traditionaldishes #romanianfood #romania #suceava #winterpic #travel

    turismbucovina: "Scrijele (potatoes fried on hot plate, with garlic sauce) - traditional romanian food - 03 december 2018, Suceava, Bucovina 🍜🎄🎉☃️ #bucovina #turismbucovina #visitbucovina #scrijele #traditionalfood #streetfood #traditionaldishes #romanianfood #romania #suceava #winterpic #travel"
    123
    0
   • Hora Bucovinei, de Ziua Bucovinei - 28 noiembrie, ora 16.00, esplanada Casei de Cultură Suceava, Bucovina, RO 🇷🇴✌️🎄🎉🎂☃️ #bucovina #turismbucovina #ziuabucovinei #28noiembrie #centenar #danspopular #horă #arcanul #portpopular #suceava #winterfestival #nationaldays #folkdance #folk #travel #traditional #suceava #horabucovinei #bukovina #bestvideos #bucovinalive

    turismbucovina: "Hora Bucovinei, de Ziua Bucovinei - 28 noiembrie, ora 16.00, esplanada Casei de Cultură Suceava, Bucovina, RO 🇷🇴✌️🎄🎉🎂☃️ #bucovina #turismbucovina #ziuabucovinei #28noiembrie #centenar #danspopular #horă #arcanul #portpopular #suceava #winterfestival #nationaldays #folkdance #folk #travel #traditional #suceava #horabucovinei #bukovina #bestvideos #bucovinalive"
    27
    0
   • Suceava, 25 november 2018 ... waiting for Bukovina's Day, 28 november ... 🎇🎀🎄🍾🍜✌️ 🇷🇴 #bucovina #ziuabucovinei #centenar #turismbucovina #visitbucovina #bukovina #28noiembrie #nationaldays #iarna2018 #suceava

    turismbucovina: "Suceava, 25 november 2018 ... waiting for Bukovina's Day, 28 november ... 🎇🎀🎄🍾🍜✌️ 🇷🇴 #bucovina #ziuabucovinei #centenar #turismbucovina #visitbucovina #bukovina #28noiembrie #nationaldays #iarna2018 #suceava"
    33
    0
   • Bucovina - winter landscape, Trei Movile ... #bucovina #turismbucovina #visitbucovina #winter #landscapephotography #winterlandscapes #forests #europe #landscapesromania #discover_romania #bestlandscapes

    turismbucovina: "Bucovina - winter landscape, Trei Movile ... #bucovina #turismbucovina #visitbucovina #winter #landscapephotography #winterlandscapes #forests #europe #landscapesromania #discover_romania #bestlandscapes"
    64
    2
   • Masks ... october 2018, Suceava, Bucovina #bucovina #turismbucovina #visitbucovina #masks #traditional #obiceiuri #traditiiromanesti #târguri #fair #interesting_images #bestpic #romania

    turismbucovina: "Masks ... october 2018, Suceava, Bucovina #bucovina #turismbucovina #visitbucovina #masks #traditional #obiceiuri #traditiiromanesti #târguri #fair #interesting_images #bestpic #romania"
    55
    2