Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
 • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
 • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
 • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
 • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
 • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Masivul muntos Rarău din Bucovina
Atracții Turistice Suceava, BUCOVINA

Masivul muntos Rarau, atitudine circa 1.650 m - zona turistica Campulung Moldovenesc - cu formatiunile muntoase Pietrele Doamnei, Popchii Raraului, Piatra Soimului etc.
Masivul muntos Rarau-Giumalau prezinta o vasta retea de trasee turistice marcate, sau care sunt in curs de marcare, retea ce permite traversarea zonei in toate directiile, precum si cunoasterea zonei, cu toate frumusetile peisajului montan si a obiectivelor turistice. In aceasta regiune se pot delimita trei puncte importante , de convergenta a traseelor marcate, puncte care dau posibilitatea turistilor sa-si aleaga cele mai bune variante de parcurgere a acestei zone montane.

1. Cel mai important punct este situat in preajma Motelului “Alpin” Rarau, unde se intalnesc traseele ce vin dinspre Campulung Moldovenesc cu cele care vin dinspre Bistrita, Muntii Stanisoarei si Muntii Giumalau.
2. Cel de-al doilea punct este plasat in saua Fundu Colbului, situata la nord-vest de Hotelul “Rarau”, loc în care se intersecteaza traseele ce vin dinspre Campulung Moldovenesc cu cele ce vin dinspre Bistrita, Muntii Stanisoarei si Muntii Giumalau.
3. Al treilea punct se afla în Varful Giumalau, cel mai inalt din întreaga regiune, cu o larga perspectiva, spre care converg traseele care vin pe culme dinspre Varful Rarau, dinspre Valea Bistritei, ca si cele dinspre Valea Putnei.
Mai exista un avantaj pentru turistii care doresc sa cunoasca regiunea: este vorba de concentrarea punctelor de plecare spre cele doua masive montane. Dintre acestea este remarcat municipiul Campulung Moldovenesc, loc in care turistii au posibilitatea sa aleaga unul dintre cele sapte trasee care urca spre Rarau. De asemenea, din alte patru puncte se poate pleca, si anume: Pojorata (sosea asfaltata), Valea Putnei, Valea Dornei si Cabana Zugreni, de unde pornesc cate doua trasee, fie spre Giumalau, fie spre Rarau, toate acestea fiind marcate.
Legenda Pietrelor Doamnei ... inalte de 70 metri, se afla la o altitudine de maxim 1650 m, la mica distanta de Cabana "Alpin" Rarau. Impreuna cu zona inconjuratoare formeaza o rezervatie complexa (890 ha) care atrage an de an numerosi iubitori ai naturii. Legenda locului precizeaza ca pe la anul 1541, in cea de-a doua domnie a lui Petru Rares, ajungand aproape de culmile Raraului (care pe atunci se numea Todirescu), domnitorul si-ar fi lasat aici sotia, fiul si o parte din avere. Tatarii care au atacat pestera comorilor, nu au reusit sa patrunda in ea, deoarece o gramada de bolovani s-a prabusit asupra lor, ingropandu-i. Asa a scapat familia domneasca de navala tatarilor, dar cu pretul bogatiilor ce au ramas inchise pentru totdeauna in maruntaiele pamantului. Asa ca oamenii de pe aceste meleaguri i-ar fi spus de atunci Todirescului Rarau (de la numele domnitorului), iar stancile care au ajutat-o pe doamna sa scape cu viata au fost numite Pietrele Doamnei. Aparent inaccesibile, Pietrele Doamnei au fost escaladate pentru prima data in 1921. Mai tarziu, nu putini au fost cei care s-au catarat impinsi de dorinta teribila de a fi martorii unui rasarit de soare ... la inaltime ...

LINK OBIECTIVE TURISTICE BUCOVINA >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Video
Google Ads
Contact Detalii
 • Telefon

  0741 405498

 • Email

  birou@bucovinacazare.ro

 • Site

  https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/masivul-muntos-rarau-din-bucovina/

Localizare

Localitatea Pojorâta, județul Suceava, Bucovina

Contact Direct

  MESAJ DIRECT >>

  Google Ads
  mood_bad
 • Fără comentarii încă.
 • Afișați o Recenzie

   Follow Me on Instagram

    CAZARE BUCOVINA

    = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
    Cazare în Bucovina 2023 >>

    Bucovina Cazare ro - favicon 2

    Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă