Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
 • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
 • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
 • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
 • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
 • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Mănăstirea Voroneț - UNESCO
Atracții Turistice Suceava, BUCOVINA

Manastirea Voronet (monument UNESCO), cu hramul "Sfantul Gheorghe", a fost ridicata intre 26 mai si 14 septembrie 1488, iar in 1547 i-a fost adaugat pridvorul de catre Mitropolitul Grigore Rosca; tot atunci fatadele au fost acoperite cu pictura exterioara. La inceput era manastire de calugari, dar viata monahala a fost intrerupta dupa 1786. Reinfiintata in 1991, viata monahala a fost reluata cu obste de maici. Biserica este construita din piatra, are plan treflat si se compune din altar, naos, pronaos si pridvor. Naosul are absidele putin pronuntate si este delimitat de pronaos printr-un zid cu grosime de peste un metru; intrarea intre cele doua compartimente se face printr-o usa cu chenar dreptunghiular, format din baghete incrucisate.
Turla, situata pe naos, are 16 laturi si este luminata de patru ferestre. Pronaosul este separat de pridvorul inchis printr-un zid gros, cu o deschidere mai larga si mai inalta decat cea dinspre naos. Portalul pronaosului este incadrat de un impunator chenar de colonete terminate in arc frant. La exterior, naosul este sprijinit de contraforturi; sub streasina are doua siruri de ocnite oarbe pictate. Initial biserica a fost decorata cu discuri smaltuite, care astazi se mai pastreaza doar pe partea nordica.
Pictura interioara si exterioara (realizata intre 1534-1535 si 1547) impresioneaza prin modalitatea de realizare si prin colorit, caracterizandu-se prin armonie cromatica, vigoare compozitionala si monumentalitate. Fondul intregii picturi exterioare, celebrul "albastru de Voronet", este unic in lume.
In naos si in altar, o parte din pictura se pastreaza din secolul al XV-lea; tabloul votiv din naos il infatiseaza pe Stefan cel Mare, insotit de Maria Voichita, o fetita si Bogdan, viitorul domn.
Scena Judecatii de Apoi, pictata in 1547 pe fatada vestica, i-a adus monumentului denumirea de "Capela Sixtina"; pe partea sudica este Arborele lui Iesei, in stanga intrarii sunt Mitropolitul Grigore Rosca si Cuviosul Daniil Sihastru, iar deasupra acesteia, langa pisanie, scena Deisis. Foarte sugestive sunt scenele care prezinta viata Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, ca si Sf. Gheorghe pictat pe contrafort. In biserica se afla si mormantul lui Daniil Sihastru si al Mitropolitului Grigorie Rosca.
Turnul-clopotnita a fost construit din piatra, cu gang de intrare si adaposteste doua clopote daruite de Stefan cel Mare. In curte se vad urmele altor constructii medievale - chilii, casa domneasca etc, astazi demantelate.

LINK OBIECTIVE TURISTICE BUCOVINA >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Video
Google Ads
Contact Detalii
 • Telefon

  0741 405498

 • Email

  birou@bucovinacazare.ro

 • Site

  https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/manastirea-voronet-unesco/

Localizare

Localitatea Gura Humorului, zona Voroneț, județul Suceava, Bucovina

Contact Direct

  MESAJ DIRECT >>

  Google Ads
  mood_bad
 • Fără comentarii încă.
 • Afișați o Recenzie

   Follow Me on Instagram

    CAZARE BUCOVINA

    = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
    Cazare în Bucovina 2023 >>

    Bucovina Cazare ro - favicon 2

    Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă