Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
 • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
 • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
 • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
 • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
 • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Mănăstirea Slătioara din Bucovina
Atracții Turistice Suceava, BUCOVINA

Manastirea Slatioara este situata in comuna Slatioara (Rasca) si a fost infiintata in 1947, de catre ieromonahul Gligherie Tanase, initial ca un paraclis din lemn cu hramul "Schimbarea la Fata a Domnului"; lacasul de cult era pe stil ortodox vechi. Cladirea initiala era lunga, avea un hol pe mijloc, chilii pe ambele laturi si un paraclis la capat. Considerata neincapatoare, biserica a fost extinsa intre anii 1978-1982 cand s-au efectuat lucrari de reconstructie, demolandu-se chiliile si construindu-se un bloc nou; totodata a fost largit si lacasul de cult.
Biserica a fost sfintita in anul 1982 de catre IPS Mitropolit Glicherie Tanase. In martie 1984, a avut loc un incendiu, focul pornind din clopotnita si ajungand pana la biserica si blocul de chilii al manastirii. Ca urmare, biserica si chiliile au fost renovate si s-au reconstruit partile arse. Cu acest prilej, lacasul de cult a fost mult marit, renovat si repictat.
Mitropolitul Glicherie a trecut la cele vesnice in 15/28 iunie 1985, la de 94 ani, a fost inmormantat in interiorul bisericii Manastirii Slatioara, deshumat la 16/29 iunie 1997, canonizat si trecut in randul sfintilor la 15/28 iunie 1999, cu numele de Sf. Ierarh Glicherie Marturisitorul cu ziua de pomenire 15/28 iunie. Osemintele au fost expuse la loc de cinste in biserica Manastirii, intr-o racla de lemn de stejar si sticla.
In prezent, Manastirea Slatioara este sediul Mitropoliei Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Romania. Aici se afla in constructie o catedrala mitropolitana cu hramul "Pogorarea Sf. Duh”, aflata in afara incintei manastirii.

LINK OBIECTIVE TURISTICE BUCOVINA >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Video
Google Ads
Contact Detalii
 • Telefon

  0741 405498

 • Email

  birou@bucovinacazare.ro

 • Site

  https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/manastirea-slatioara-din-bucovina/

Localizare

Localitatea Slătioara, județul Suceava, Bucovina

Contact Direct

  MESAJ DIRECT >>

  Google Ads
  mood_bad
 • Fără comentarii încă.
 • Afișați o Recenzie

   Follow Me on Instagram

    CAZARE BUCOVINA

    = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
    Cazare în Bucovina 2023 >>

    Bucovina Cazare ro - favicon 2

    Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă