Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
 • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
 • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
 • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
 • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
 • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Mănăstirea Râșca din Bogdănești
Atracții Turistice Suceava, BUCOVINA

Manastirea Rasca a fost zidita de Petru Rares in 1542 si sfintita la 9 mai, acelasi an. Potrivit traditiei, in imediata apropiere, la Bogdanesti, a fost construita de catre Bogdan I, la 1359, o biserica domneasca, in vecinatatea targului de la Baia (distrusa de tatari in 1510 si 1512). Bogdan al III-lea cel Orb a ridicat alta, arsa de Soliman Magnificul mai apoi. Petru Rares a reconstruit-o, dincolo de paraul Rasca, hidronim care i-a dat si numele. Intre 1611-1618, Costea Bacioc, mare vornic al Tarii de Jos, a zidit actualul pridvor. In 1821 staretul Isaia a daramat un perete interior, a construit vesmantaria si doua turnuri.
O vreme manastirea a avut rol de inchisoare pentru calugari vagabonzi si boieri razvratiti. In 1844 aici a fost inchis pentru ideile sale politice Mihail Kogalniceanu.
Biserica este construita din piatra, cu ziduri groase de cca 1 m, asezate pe o fundatie din piatra, inalta de 1,30 m. Are plan treflat si este compartimentata in altar, naos, pronaos si pridvor inchis. Pe latura sudica are si pridvor deschis, sustinut de patru coloane. Naosul are turla octogonala, la exterior cu doua ferestre. Pronaosul este spatios si are turla octogonala la exterior, cu patru ferestre. Ambele turle sunt decorate cu firide, atat la baza, cat si sub cupola.
Din pictura initiala se pastreaza tabloul votiv aflat in naos, care il infatiseaza pe Petru Rares, impreuna cu Doamna Elena, Stefan Rares si doi fii. O noua pictura a fost facuta odata cu renovarea de la 1827, insa au fost pastrate modelele raresiene. La exterior pictura se pastreaza astazi pe peretele sudic al naosului si pronaosului, unde se concentreaza doua scene majore - „Judecata de Apoi” si „Scara Virtutilor”, ambele realizate intr-o maniera unica, cu elemente ce se intalnesc in cazuri rare in fresca moldoveneasca.
In pridvor, pe partea stanga, se afla mormantul Doamnei Anastasia, sotia lui Alexandru Lapusneanu.
Clopotnita a fost construita in secolul XVII si refacuta in secolul XIX, zidurile de incinta in a doua jumatate a secolului XVII, iar chiliile intre 1821-1842.

LINK OBIECTIVE TURISTICE BUCOVINA >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Video
Google Ads
Contact Detalii
 • Telefon

  0741 405498

 • Email

  birou@bucovinacazare.ro

 • Site

  https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/manastirea-rasca-din-bogdanesti/

Localizare

Localitatea Bogdănești, județul Suceava, Bucovina

Contact Direct

MESAJ DIRECT >>

Google Ads
mood_bad
 • Fără comentarii încă.
 • Afișați o Recenzie

   Follow Me on Instagram

    CAZARE BUCOVINA

    = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
    Cazare în Bucovina 2021 >>

    Portalul folosește cookies, pentru o bună experiență a utilizatorilor - detalii. Continuarea accesării portalului reprezintă acordul implicit - Acceptați

    Bucovina Cazare ro - favicon 2

    Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă