Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
 • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
 • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
 • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
 • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
 • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Mănăstirea Moldovița - UNESCO
Atracții Turistice Suceava, BUCOVINA

Manastirea Moldovita, monument UNESCO, unul dintre cele mai importante monumente din epoca lui Petru Rares, a fost ctitorita in 1532 si pictata in 1537. Si aceasta pare o fortareata. Ansamblul manastiresc este alcatuit din Biserica cu hramul "Buna Vestire", zidul de incinta inalt de 6 m si gros de 1,2 m prevazut cu trei turnuri masive pe latura estica, clisiarnita si staretie, ultima ridicata mai tarziu, in secolele XVII-XIX. Biserica are plan treflat si se compune din altar, naos, gropnita, pronaos si pridvor deschis. Absida altarului are sapte laturi cu nise in zid.
Naosul are doua abside poligonale, fiecare cu cate o fereastra. Turla, octogonala la exterior, are patru ferestre. Gropnita este prevazuta cu o fereastra cu chenar dreptunghiular. Pridvorul deschis, pictat, este sustinut de patru stalpi din piatra, grosi la exterior, si doi langa zid. La exterior fatadele sunt impodobite cu firide alungite in zona absidelor, iar sub streasina un rand de ocnite inconjoara biserica. Are contraforturi in zona absidelor si a altarului.
Pictura interioara si exterioara, executata in 1537, impresioneaza prin frumusete. Pe peretele din dreapta naosului este tabloul votiv cu Petru Rares, sotia Elena si fiii lor, Ilias si Stefan. La exterior se remarca temele iconografice Arborele lui Iesei si Imnul Acatist cu scena Asediul Constantinopolului.
In pronaos se gasesc cinci morminte ale unor demnitari moldoveni, iar in gropnita se afla inmormantat Episcopul Efrem al Radautilor.
Turnul clopotnita de la intrare este construit din piatra si este prevazut cu o usa masiva din lemn, intarita metalic.
Muzeul manastirii expune numeroase obiecte religioase, carti rare, icoane etc. Se remarca doua epitafuri din epoca lui Stefan cel Mare, un jilt, atribuit, dupa traditie, lui Petru Rares, si Psaltirea lui Efrem. Tot aici se pastreaza premiul Marul de Aur, acordat de Federatia Internationala a Ziaristilor.

LINK OBIECTIVE TURISTICE BUCOVINA >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Video
Google Ads
Contact Detalii
 • Telefon

  0741 405498

 • Email

  birou@bucovinacazare.ro

 • Site

  https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/manastirea-moldovita-unesco/

Localizare

Localitatea Vatra Moldoviței, județul Suceava, Bucovina

Contact Direct

MESAJ DIRECT >>

Google Ads
mood_bad
 • Fără comentarii încă.
 • Afișați o Recenzie

   Follow Me on Instagram

    CAZARE BUCOVINA

    = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
    Cazare în Bucovina 2021 >>

    Portalul folosește cookies, pentru o bună experiență a utilizatorilor - detalii. Continuarea accesării portalului reprezintă acordul implicit - Acceptați

    Bucovina Cazare ro - favicon 2

    Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă