Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
 • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
 • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
 • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
 • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
 • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Mănăstirea Humor - UNESCO
Atracții Turistice Suceava, BUCOVINA

Manastirea Humor, monument UNESCO, a fost ctitorita de catre marele logofat Toader Bubuiog si sotia sa Anastasia, fiind terminata la 15 august 1530, iar pictura a fost realizata in 1535 de o echipa de patru zugravi, intre care se pare ca se afla si zugravul domnesc Toma din Suceava. Biserica, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", a fost construita din piatra si are plan triconic alungit, cu pridvorul deschis, fara turla. Este compartimentata in altar, naos, gropnita si pronaos.
Deasupra gropnitei se afla tainita, destinata adapostirii in caz de primejdie a tezaurului si a podoabelor manastirii. La exterior biserica este decorata cu siruri de ocnite si firide alungite, iar soclul este ornamentat cu pietre frumos cioplite. Acoperisul este inalt, prelungit deasupra firidelor, cu streasini largi, asemanator cu intreaga arhitectura traditionala a zonei.
Pictura impresioneaza prin ritmica gratioasa a desenului, prin echilibru, armonie si imbinarea elementelor iconografice. La interior se constata o bogatie de scene si registre, cu accent pe caracterul narativ al reprezentarilor. Pe peretele vestic de la intrarea in biserica este pictata scena „Judecatii de Apoi”, in care apar numeroase elemente traditionale specifice locului. De un real interes sunt cele doua tablouri votive, al lui Petru Rares si al ctitorilor. In naos, in dreapta intrarii, este pictat tabloul votiv al lui Petru Rares, imbracat in costum de epoca si cu o frumoasa coroana pe frunte; alaturi de domn apare Doamna Elena in vesminte de brocart si unul dintre fiii lor. In gropnita, deasupra mormintelor ctitorilor, apare tabloul lui Toader Bubuiog, intr-o mantie galbena, tinand in mana macheta bisericii; pe peretele opus este pictata Anastasia in haine specifice epocii.
Pictura exterioara se caracterizeaza prin pregnanta culorii rosii. Peretele de nord, expus intemperiilor, are pictura deteriorata. Pe peretele de sud pot fi observate scene ca Asediul Constantinopolului, Parabola fiului risipitor sau Viata Sf. Ierarh Nicolae; 24 de scene ilustreaza Acatistul Bunei Vestiri.
In gropnita, alaturi de mormintele ctitorilor, se afla si cele ale logofatului Solomon si Episcopului Eftimie al Radautilor. Turnul clopotnita, de forma patrata, cu ziduri din piatra si cu foisor acoperit cu sindrila, a fost construit in vremea lui Vasile Lupu. Imprejurul bisericii au existat chilii si ziduri din piatra care astazi nu se mai pastreaza.

LINK OBIECTIVE TURISTICE BUCOVINA >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Video
Google Ads
Contact Detalii
 • Telefon

  0741 405498

 • Email

  birou@bucovinacazare.ro

 • Site

  https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/manastirea-humor-unesco/

Localizare

Localitatea Mănăstirea Humorului, județul Suceava, Bucovina

Contact Direct

MESAJ DIRECT >>

Google Ads
mood_bad
 • Fără comentarii încă.
 • Afișați o Recenzie

   Follow Me on Instagram

    CAZARE BUCOVINA

    = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
    Cazare în Bucovina 2021 >>

    Portalul folosește cookies, pentru o bună experiență a utilizatorilor - detalii. Continuarea accesării portalului reprezintă acordul implicit - Acceptați

    Bucovina Cazare ro - favicon 2

    Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă