Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
 • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
 • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
 • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
 • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
 • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Mănăstirea Cămârzani din Bucovina
Atracții Turistice Suceava, BUCOVINA

Manastirea Camarzani a fost ctitorita de PS Gherasim Putneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor incepand cu 1992, pe locul unor constructii mai vechi. Astfel, in 1863, boierul Emanoil Mortun a construit in incinta conacului pe mosia sa din satul Camarzani, o biserica de familie, cu hramul "Sfantului Gheorghe". In partea de nord a bisericii se afla astazi mormantul ctitorului si al altor membri ai familiei sale.
In anul 1947, mosia boiereasca a fost expropriata, iar terenurile au fost impartite veteranilor din cel de-al doilea razboi mondial. Biserica a devenita filiala a bisericii din Ciumulesti-Gane, preot fiind Gheorghe Baltag. La rugamintea preotului, aici a fost infiintat un schit de calugari, care a apartinut, din punct de vedere administrativ, de manastirile Neamt, Slatina si Rasca. Primul egumen al schitului a fost ieromonahul Natan, caruia i-au urmat ieromonahii: Iosif Gabor, Antonie Creptone, Varnava, Damaschin, Crescent si Iliodor. Schitul si-a incetat existenta ca urmare a Decretului nr. 410/1959, biserica devenind de mir, afiliata din nou parohiei din Ciumulesti-Gane. Ca preot a ramas protosinghelul Vichentie Bobeica, angajat pe post de paznic.
In anul 1992, PS Gherasim Putneanul, om al acestor locuri, a redeschis vechiul schit ca manastire de maici. A construit un paraclis inchinat Sfantului Mina, iar in data de 22 decembrie 1992, intregul complexul a fost sfintit . In anul 1994, au fost cumparate mai multe cladiri de la societatea Pomifal Falticeni (IAS Camarzani), care au fost modificate in spiritul arhitecturii traditionale romanesti. In anul 2000, sub indrumarea directa a PS Gherasim Putneanul, s-a inceput constructia bisericii noi cu hramul "Sf. Gheorghe", in stilul traditional moldovenesc.
Biserica este de proportii monumentale, fiind construita din caramida. Planul bisericii este dreptunghiular, iar turla are forma piramidala. La exterior este decorata cu discuri smaltuite, caramida rosie si pictura in ocnite, iar la interior este pictata in spiritul vechilor ctitorii. Catapeteasma, de mari dimensiuni, este un element de o mare valoare artistica contemporana. Icoanele au fost pictate in ulei pe lemn de tei. Ulterior au fost construite zidul de incinta, turnul-clopotnita de la intrare si mai multe corpuri de chilii.
Muzeul manastirii adaposteste, pe langa colectiile arheologice, etnografice, numismatice si etnografice ale prof. Virginia Barleanu, aduse aici de la scoala veche din comuna Vadu Moldovei si icoane pe lemn, obiecte de cult, carti si vesminte liturgice, precum si o biblioteca.

LINK OBIECTIVE TURISTICE BUCOVINA >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Video
Google Ads
Contact Detalii
 • Telefon

  0230 536506, 0230 536509

 • Email

  birou@bucovinacazare.ro

 • Site

  https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/manastirea-camarzani-din-bucovina/

Localizare

Localitatea Cămârzani, județul Suceava, Bucovina

Contact Direct

MESAJ DIRECT >>

Google Ads
mood_bad
 • Fără comentarii încă.
 • Afișați o Recenzie

   Follow Me on Instagram

    CAZARE BUCOVINA

    = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
    Cazare în Bucovina 2021 >>

    Portalul folosește cookies, pentru o bună experiență a utilizatorilor - detalii. Continuarea accesării portalului reprezintă acordul implicit - Acceptați

    Bucovina Cazare ro - favicon 2

    Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă