Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
 • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
 • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
 • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
 • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
 • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Lăcașuri de cult din Bucovina
Ghid Turistic Suceava, BUCOVINA

Manastirea Arbore

Este o construcţie nobiliară de proporţii mai reduse, fiind ridicată în anul 1503 de Luca Arbore, portarul Sucevei. Un element care se găseşte numai la această biserică este mare firidă de pe latura de vest care, se pare, a îndeplinit funcţia de clopotniţă. Lungimea bisericii este de 24 m, iar lăţimea ei este de 9,85 m. Ceea ce a contribuit la renumele acestui monument este pictura, atât cea interioară cât şi cea exterioară. Pe peretele vestic al pronaosului este pictată “Cavalcada împăratului Constantin cel Mare”, scenă care mai apare pe iconografia Moldovei numai la Pătrăuţi şi care are un puternic mesaj antiotoman.

Manastirea Zamca

Cel mai important edificiu religios construit de colonia armeana din Suceava. Anul constructiei, scris pe cheia de bolta a arcadei estice de la intrarea în turnul clopotnitei, este 1606, ctitorul ei fiind probabil negustorul Agopsa si construita în stil moldovenesc cu caracterisitci necesare oficierii cultului armenesc. Santul si valul masiv de pamant din jurul manastirii au fost amenajate de catre trupele poloneze, care si-au stabilit aici unul dintre comandamentele lor, in cadrul campaniei antiotomane din anul 1690-1691, condusa de Ioan Sobiescki.

Manastirea Dragomirna

A fost ridicata de catre mitropolitul Anastasie Crimca în 1609 si este un unicat national prin unele caracteristici planimetrice si înaltimea deosebita (42 m), cât si prin decorarea inedita a fatadelor, cu influente muntenesti, in stil gotic si oriental. În 1627, domnul Miron Barnovschi protejeaza lacasul cu ziduri înalte de aparare. În dreapta turnului-clopotnita se plaseaza trapeza, o sala de mari dimensiuni cu bolti gotice ogivale, care adaposteste o expozitie de arta bisericeasca, unde este ilustrata si activitatea cunoscutei scoli de copisti si miniaturisti care a activat aici.

Manastirea Probota

Adevarat testament al epocii culturale reprezentate de domnia lui Petru Rares. A fost, de la început, conceputa de catre ctitor ca necropola a familiei sale. Biserica, zidita în 1530, adaposteste mormântul sau, al sotiei Elena, al fiului lor Stefan si al altor personaje importante, între care Maria-Oltea, mama lui Stefan cel Mare.

Manastirea Slatina

Ctitorie a domnitorului Alexandru Lapusneanu, cu scopul declarat de a-i deveni necropola a familiei. Sfintirea s-a facut în 1558 în prezenta unui sobor de 118 preoti, în frunte cu mitropolitul Grigore Rosca. În scurt timp lacasul a fost protejat cu ziduri de incinta groase, pâna la 2 m si turnuri domnesti de aparare înalte de peste 7 m si înzestrat cu o serie de cladiri domnesti, precum si o fântâna cu o inscriptie de ctitorie de la Lapusneanu. În biserica se odihnesc ramasitele pamântesti ale domnitorului care si-a petrecut aici ultimul an de viata, ca simplu calugar sub numele de Pahomie, sotia sa Ruxandra si doua fiice, Teofana si Teodora. Vechea pictura murala interioara nu s-a pastrat, cea actuala datând din anii 1821-1828. La manastirea Slatina au functionat scoli de caligrafi si miniaturisti, iar între anii 1842-1846 aici a trait, ca simplu calugar, fostul mitropolit al Moldovei, Veniamin Costache, ale carui oseminte au fost ulterior stramutate la Iasi.

Manastirea Solca

Ctitorita de catre domnul Stefan Tomsa al II-lea, care a înzestrat-o cu unele sate din zona. Ea a fost fortificata cu ziduri de incinta, turn-clopotnita si chilii pentru calugari. La 10 ani dupa ocupatia habsburgica a Bucovinei, ea va fi desfiintata, biserica devenind parohiala. Monumentul urmeaza liniile Dragomirnei, cu care este contemporana, dar poarta si elemente noi de arhitectura, care vor deveni caracteristice veacului al XVII-lea. De acest centru de cultura religioasa îsi leaga o buna parte a activitatii sale, cunoscutul arhimandrit Vartolomei Mazarean care, în 1775, a devenit staret la manastirea Putna.

Manastirea Rasca

A fost ridicata de catre Petru Rares în 1542 pe locul unde exista o alta biserica de lemn. De-a lungul timpului a suferit diverse modificari. Din pictura originala interioara s-a pastrat doar tabloul votiv (Rares, doamna Elena si doi fii). Cea mai mare parte din odoarele manastirii au fost jefuite de tatari în 1716. Tot aici, în 1844, a fost întemnitat pentru câteva luni, într-unul din turnurile zidului de incinta, viitorul revolutionar Mihail Kogalniceanu.

Manastirea Patrauti

Ctitorita de Stefan cel Mare la 1487, cu pictura interioara apartinând epocii sale, remarcându-se tabloul votiv unde apare voievodul si scena „Cavalcadei Sfintei Cruci”. În 1783 administratia austriaca desfiinteaza manastirea fondata aici.

Manastirea Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava

Detine biserica Sfântul Gheorghe, începuta de Bogdan al III-lea la 1514 si finalizata de Stefanita în 1522 si are un plan constructiv asemanator cu cel al bisericii Manastirii Neamtului. Pictura interioara si cea exterioara a fost realizata în 1534. Dupa Mirauti devine noua catedrala mitropolitana unde au fost mutate moastele ”Sfântului Ioan cel Nou”, considerat de-a lungul timpului un adevarat protector al Sucevei. În interior se gaseste racla sa, împodobita cu scene din martirajul sau, realizat pe placi de argint. Turnul-clopotnita a fost ridicat de Petre Schiopul în 1589, iar capela a fost realizata din initiativa mitropolitului Anastasie Crimca intre anii 1626-1629.

Biserica Mirauti

Este cel mai vechi monument religios din Suceava, opera a domniei lui Petru I Musat. Odata cu crearea Mitropoliei Moldovei si aducerea in 1402, de catre Alexandru cel Bun, a moastelor „Sfântului Ioan cel Nou”, depuse aici, lacasul devine catedrala mitropolitana si implicit loc de ungere a viitorilor domni ai tarii. Distrusa de turci, probabil la 1476, este recladita de Stefan cel Mare si cade în ruina în vremea dominatiei habsburgice.

Biserica Parhauti

A fost construita la 1522 pe amplasamentul unui lacas de cult mai vechi si a apartinut curtii boieresti a cunoscutului logofat al lui Petru Rares, Gavril Trotutan.

Biserica Sanctuarul Maicii Domnului

Situata in localitatea Cacica, este romano-catolica si construita în stil neogotic, sfintita la 16 octombrie 1904, eveniment la care au participat arhiepiscopi din Italia, Polonia si Cernauti. Monumentul se remarca prin frumusetea vitraliilor sale, dar si prin „Grota Sfintei Maria”, amenajata în exterior. Anual, la 15 august, aici are loc cel mai mare pelerinaj catolic din Moldova.

Alte biserici, vechi si interesante din punct de vedere arhitectural, care pot fi vizitate în judetul Suceava sunt:

 • Biserica Beizadelelor (Domnitelor) – str. Stefanita Voda nr. 3, Suceava;
 • Biserica Învierea – Suceava b-dul Ana Ipatescu, colt cu Ion Voda Viteazul;
 • Biserica Sfântul Nicolae – str. Mihai Viteazu nr. 46, Suceava;
 • Biserici, monumente de arhitectura, dar din lemn, gasim pe valea râului Solonet la: Pârtestii de Jos (1780), Solonet (1781) si Todiresti (1772);
 • Biserica Manastirii Todirenilor, aflata în cartierul Burdujeni din municipiul Suceava;
 • Biserica Sfintei Cruci – str. Vasile Alecsandri, colt cu Armeneasca;
 • Biserica din Sfântul Ilie – suburbie a municipiului Suceava, la 3 km vest;
 • Biserica din Reuseni – alta realizare stefaniana, începuta în 1503, pe locul unde a fost prins si decapitat la 15 octombrie, 1451, tatal sau, Bogdan al II-lea;
 • Biserica Sfântul Dumitru – str. Curtea Domneasca nr. 10, ctitorita de Petru Rares între anii 1534-1535.

LINK INFORMAȚII BUCOVINA >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Video
Google Ads
Contact Detalii
 • Telefon

  0741 405498

 • Email

  birou@bucovinacazare.ro

 • Site

  https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/lacasuri-de-cult-din-bucovina/

Localizare

Localitatea Suceava, județul Suceava, Bucovina

Contact Direct

MESAJ DIRECT >>

Google Ads
mood_bad
 • Fără comentarii încă.
 • Afișați o Recenzie

   Follow Me on Instagram

    CAZARE BUCOVINA

    = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
    Cazare în Bucovina 2021 >>

    Portalul folosește cookies, pentru o bună experiență a utilizatorilor - detalii. Continuarea accesării portalului reprezintă acordul implicit - Acceptați

    Bucovina Cazare ro - favicon 2

    Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă