Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
 • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
 • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
 • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
 • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
 • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Humorul - stațiune turistică
Ghid Turistic Suceava, BUCOVINA

Aşezat în partea de nord–est a României, în centrul geografic al judeţului Suceava, la doar 36 km de capitala acestuia, municipiul Suceava, înconjurat de obcini împădurite, ce urcă până la 833 de metri, beneficiind de un climat temperat-continental blând şi reconfortant, oraşul Gura Humorului este una dintre cele mai importante destinaţii turistice ale Bucovinei.
Cu o evoluţie zbuciumată de peste 500 de ani, localitatea Gura Humorului era cunoscută, încă din secolul al XIX-lea, pentru proprietăţile curative ale aerului şi ale apelor sale iar, în perioada interbelică, ca o staţiune balneo–climaterică de referinţă.
În anul 2005, cu sprijinul sustinut al Centrului Turistic "I.P.I. Bucovina" din Campulung Moldovenesc, Bucovina, prin HG 114, oraşului Gura Humorului i s-a conferit statutul de staţiune turistică.

Oferta cultural-turistică a staţiunii:

 • Pe teritoriul său se află biserica Sfintei Mănăstiri Voroneţ, Capela Sixtină a estului european, parte integrantă a patrimoniului cultural universal.
 • Gura Humorului este o adevărată placă turnantă a turismului cultural–religios bucovinean, de aici putând a fi accesate traseele către toate celelalte bisericile cu frescă exterioară din România, aflate sub patronaj UNESCO: Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Pătrăuţi, Probota, Sfântul Gheorghe – Suceava.
 • Staţiunea turistică Gura Humorului are, pe lângă o structură hotelieră consistenta, numeroase oferte de agrement.
 • Complexul de agrement ”Ariniş”, organizat cu fonduri europene, ce oferă posibilităţi nelimitate de petrecere a timpului liber, în toate cele patru anotimpuri, dispunând de: o pârtie de schi – Pârtia „Şoimul” – 1478 m lungime, 35 m lăţime, 283 m diferenţă de nivel, dotată cu un telescaun de 1280 m şi cinci tunuri de zăpadă, deservită de o parcare de peste 350 de locuri; două săli polivalente de sport; o piscină acoperită, de dimensiuni olimpice, prevăzută cu saună şi jacuzzi, în care funcţionează o şcoală de înot şi o şcoală de iniţiere în scufundări; un ştrand cu piscină în aer liber şi bazin de înot pentru copii; un patinoar natural ce funcţionează, în timpul verii, ca spaţiu pentru role şi skateboard-uri; terenuri de baschet, handbal, volei, tenis de câmp, fotbal ce dispun, inclusiv, de iluminat nocturn.
 • Piatra Pinului - una dintre cele mai importante rezervaţii paleo-oligocene din România.
 • Piatra Şoimului – structură megalitică în care Daniil Sihastrul, ajuns egumen al Mănăstirii Voroneţ, după plecarea sa de la Putna, şi-a săpat o chilie ca loc de refugiu şi meditaţie.
 • Dealul Cetăţii şi împrejurimile sale - o reţea de cetăţi de piatră şi puncte întărite ce făceau din Gura Humorului o adevărată fortăreaţă la intrarea în Munţii Orientali.
 • Un vechi cimitir evreiesc, al doilea ca mărime din judeţul Suceava, cu stele funerare impresionante, unde doarme, întru eternitate, mama celebrului tenor Joseph Schmidt.
 • Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina – singurul muzeu al spiritualităţii populare bucovinene si cea mai veche biserică catolică, în funcţiune, din Bucovina.
 • Monumente de arhitectură urbană din secolul al XIX-lea.

Tot aici, în Gura Humorului, se organizează evenimentele culturale importante:

 • Zilele Oraşului Gura Humorului organizate, de regulă, în al doilea week-end al lunii iulie.
 • Festivalul Internaţional de caricatură şi literatură umoristică Umor la … Gura Humorului, ce se desfăşoară concomitent cu Zilele oraşului Gura Humorului.
 • Festivalul Interaţional de Film documentar Toamnă la Voroneţ organizat, de regulă, în cel de-al doilea week-end al lunii octombrie.
 • Târgul de Paşti – târg al ouălor închistrite, organizat în marţea Floriilor ortodoxe, Sărbătoarea coşurilor pascale, organizată în a doua zi a Paştelui ortodox,
  Concursul de ciocnire a ouălor pascale, organizat în parteneriat cu localitatea Mănăstirea Humorului.
 • Barabula de Aur, festival-concurs de gastronomie bucovineană, organizat în cadrul Zilelor oraşului Gura Humorului.
 • Festivalul Naţional „Doină, doină, cântec dulce” organizat în cadrul Zilelor oraşului Gura Humorului.
 • „Iarnă bucovineană”- Festival al tradiţiilor de înnoire a timpului calendaristic, organizat la sfarsit de an.

LINK INFORMAȚII BUCOVINA >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Video
Google Ads
Contact Detalii
 • Telefon

  0741 405498

 • Email

  birou@bucovinacazare.ro

 • Site

  https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/humorul-statiune-turistica/

Localizare

Localitatea Gura Humorului, județul Suceava, Bucovina

Contact Direct

MESAJ DIRECT >>

Google Ads
mood_bad
 • Fără comentarii încă.
 • Afișați o Recenzie

   Follow Me on Instagram

    CAZARE BUCOVINA

    = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
    Cazare în Bucovina 2021 >>

    Portalul folosește cookies, pentru o bună experiență a utilizatorilor - detalii. Continuarea accesării portalului reprezintă acordul implicit - Acceptați

    Bucovina Cazare ro - favicon 2

    Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă