Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
  • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
  • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
  • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
  • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
  • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Ciorbă cu afumătură preparată ca-n Bucovina
Rețete tradiționale Suceava, BUCOVINA

Este vorba aici de reteta autentica a unei ciorbe consistente boieresti, de origine austriaca, datatoare de puteri, mai ales la munte - unde e de facut treaba multa si unde este mai frig fata de alte zone - reteta pastrata din tata-n fiu in regiunea istorica Bucovina, fosta ducat austriac.

Reteta:

  • Ingrediente: 300 gr carnati de casa afumati (sau orice alta carne afumata), 150 gr kaizer, 4 cartofi medii, 1 ceapa medie, 1/4 radacina telina, 1 radacina pastarnac, 1 radacina patrunjel, 1 morcov mai maricel, 1 ardei gras rosu, verdeata proaspata sau uscata (leustean, tarhon, patrunjel), boia ardei dulce, sare, piper, 200 gr smantana de casa (minim 25% grasime), 2 galbenusuri de oua proaspete, 1 lingura pasta tomate sau o ceasca de suc de rosii facut in casa, 1 ceasca bors acru, ulei pentru prajit, apa pentru fiert.
  • Preparare: bucatile de kaizer cubulete si carnatii afumati (sau alte afumaturi) feliati de grosimea unui deget se pun intr-o oala cu 1 lingura de ulei, iar atunci cand incep sa sfaraie, se adauga ceapa curatata si tocata marunt si, amestecandu-se ca sa nu se prinda sau arda, se lasa la calit pana aceasta este patrunsa si devine sticloasa. Tot in oala, peste carnea rumenita usor si ceapa calita, se adauga apoi si radacinile de telina, patrunjel si pastarnac, alaturi de morcov si ardeiul gras, toate legumele taiate cuburi mici-mici (taiate cu cutitul, la mana). Cand s-au calit putin si legumele, prinzand gust de grasime si afumatura, se rastoarna deasupra circa 3 litri de apa rece. Se sareaza un pic (atentie, afumaturile deja contin sare), se pun cartofii curatati si taiati tot cuburi si se lasa sa dea in clocot. Cand a inceput sa fiarba apa, se adauga piper, boia de ardei dulce, leustean si tarhon. Dupa 20 minute de fierbere la foc mic, se scot 1/3 dintre cartofii deja fierti si se paseaza, apoi se repun in ciorba. Dupa alte 15 minute, se completeaza ciorba cu pasta de tomate sau sucul de rosii, alaturi de ceasca de bors acru incalzit in prealabil. In timp ce oala e pe foc in continuare, separat, intr-o farfurie adanca, smantana si galbenusurile impreuna se amesteca bine, pentru omogenizare. In aceasta compozitie de smantana cu galbenusuri se adauga 2 polonice din ciorba fierbinte din oala, cate putin, ca sa nu se taie sau "branzeasca", se amesteca si apoi se rastoarna totul in oala cu ciorba. Acum e timpul cand se potriveste gustul cu putina sare, daca mai trebuie, presarandu-se si patrunjelul proaspat, tocat marunt. Dupa inca 3 minute de fierbere, se ia de pe foc si se lasa cateva minute "ca sa se odihneasca", putand apoi sa fie servita la masa.
  • Mod de servire: ciorba boiereasca cu afumatura se serveste fierbinte, insotita de paine prajita sau de mamaliga de cartofi mai vartoasa, lasata la racit si apoi taiata felii si, obligatoriu, cu ardei iute.

LINK TOATE REȚETELE >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Google Ads
Contact Detalii
  • Telefon

    0741 405498

  • Email

    birou@bucovinacazare.ro

  • Site

    https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/ciorba-cu-afumatura-preparata-ca-n-bucovina/

Localizare

Localitatea Suceava, județul Suceava, Bucovina

Contact Direct

    MESAJ DIRECT >>

    Google Ads
    mood_bad
  • Fără comentarii încă.
  • Afișați o Recenzie

      Follow Me on Instagram

        CAZARE BUCOVINA

        = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
        Cazare în Bucovina 2023 >>

        Bucovina Cazare ro - favicon 2

        Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă