Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
 • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
 • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
 • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
 • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
 • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Biserica Arbore - UNESCO
Atracții Turistice Suceava, BUCOVINA

Biserica "Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul" din Arbore, monument UNESCO, al carei ctitor este Luca Arbore, portarul Sucevei, a fost ridicata intre 2 aprilie si 29 august 1502. Alaturi, ctitorul si-a construit curtea boiereasca, astazi disparuta. Biserica este facuta din piatra, caramida fiind folosita numai la bolti. La interior are plan treflat, fiind compartimentata in altar, naos si pronaos. Pronaosul, de forma dreptunghiulara, este ingustat printr-un sistem de arce etajate, formand la partea superioara un patrat, care, prin intermediul pandantivilor, este acoperit cu o calota sferica.
La exterior are aspect de nava alungita, iar intrarea se face pe latura sudica. Un element care se intalneste numai aici si la Reuseni este marea firida de pe latura de vest, realizata prin prelungirea zidurilor de nord si de sud la partea superioara, printr-o bolta semicirculara.
In pronaos, in dreapta intrarii, se afla mormantul ctitorului, peste care acesta a ridicat un baldachin in stil gotic, terminat la partea superioara printr-un arc in acolada, cu o rozeta in mijloc, flancata de stemele familiei. In nisa din interiorul baldachinului a fost pictat al doilea tablou votiv al ctitorului alaturi de sotie si doi copii. Celalalt tablou votiv, reprezentandu-i pe ctitor, pe sotia Iuliana si cei cinci copii inchinand biserica, este pictat in naos.
Pictura interioara a fost realizata imediat dupa terminarea construirii bisericii, intre 1503-1504, deteriorata in timpul campaniei lui Soliman Magnificul din 1538 si refacuta ulterior. Impresionante sunt scena Cavalcada imparatului Constantin cel Mare, scena cu un pronuntat caracter antiotoman, care mai apare numai la Patrauti, si portretul Sfintei Marina, de pe peretele de sud al pronaosului.
Pictura exterioara, realizata in 1541 de Dragos zugravul, este puternic deteriorata. Se remarca firida de pe peretele de vest, bine conservata, care contine scene interesante pentru maniera noua de abordare, intre care cele cu Sf. Gheorghe sau Sf. Parascheva.

LINK OBIECTIVE TURISTICE BUCOVINA >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Video
Google Ads
Contact Detalii
 • Telefon

  0741 405498

 • Email

  birou@bucovinacazare.ro

 • Site

  https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/biserica-arbore-unesco/

Localizare

Localitatea Arbore, județul Suceava, Bucovina

Contact Direct

  MESAJ DIRECT >>

  Google Ads
  mood_bad
 • Fără comentarii încă.
 • Afișați o Recenzie

   Follow Me on Instagram

    CAZARE BUCOVINA

    = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
    Cazare în Bucovina 2023 >>

    Bucovina Cazare ro - favicon 2

    Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă