Google Ads
Contor Vizite Portal din 2013
OFERTĂ - web design & marketing online/offline
 • SERVICII PROMOVARE - SITE-URI & FOTO/VIDEO - experiență 15 ani:
 • - creare rapidă site prezentare/magazin online pentru orice tip de activitate, nivel profesionist de structurare, optimizare SEO și promovare online
 • - realizare și editare foto/video cu aparatură profesionistă DSRL (Nikon, Sony)
 • - tarife corecte: cele mai bune, raportate la calitate + garanție contractuală
 • CONTACT 24/7: date contact și portofoliu site-uri click aici >>
DREPTURI AUTOR = CONȚINUT ORIGINAL
Pot fi preluate fragmente din textul original prezentat aici, eventual și imagini, cu specificarea clară a sursei & link sursă - legea nr. 8/1996 actualizată.
Descriere

Balmoș bucovinean rețetă autentică
Rețete tradiționale Suceava, BUCOVINA

Balmosul, ca reteta, isi are originea chiar la stana traditionala. Pentru fiert exista mai multe variante, folosindu-se fie smantana, pentru un gust mai nobil, fie jintuiala (zerul ramas dupa producere casului la stana). Este o mancare deosebit de savuroasa, insa si consistenta, care ofera toata energia necesara pentru muncile grele, mai ales in zilele geroase de iarna.

Reteta:

 • Ingrediente: 1 kg malai, 1 kg cas proaspat, 500 gr telemea sarata, 2 kg smantana grasa (smantana mai lichida, de la producatori sau, in amestec, 1 kg smantana cu 1 litru jintuala/zer), 200 gr unt.
 • Preparare: se pune la fiert smantana lichida (sau smantana amestecata cu zer), la foc mic, impreuna cu 100 gr unt (o parte din unt va fi folosit la final). Cand incepe sa clocoteasca, se presara in ploaie malaiul, amestecandu-se mereu. Spre final, cand malaiul aproape e fiert (dupa 15 minute, cel putin), se presara si telemeaua farimitata care tine loc de sare, amestecandu-se in continuare. Se toarna balmosul in blide de lut, in portii potrivite. Cat este inca fierbinte, se presara casul proaspat deasupra, tot farimitat, adaugandu-se si cate o bucatica mica de unt care sa se topeasca frumos in farfurie.
 • Mod de servire: balmosul se aseaza in fata oaspetilor fierbinte, presarat cu cas faramitat, alaturi de o cana de chisleag (iaurt de casa).

LINK TOATE REȚETELE >>


Informare: asistenta turistica specializata gratuita Bucovina - mobil infoturism 0741 405498 (info: itinerarii, obiective de interes, harta turistica, programe si circuite in desfasurare, tabere/excursii disponibile, evenimente turistice, traditii etc)

Suport turistic gratuit Bucovina: rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice selectate calitativ din Bucovina


Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro - daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

CAZARE BUCOVINA - oferte actualizate permanent = tarife stabilite direct de proprietari - tarife mici, fara comision gen BOOKING (fara comision perceput de la turisti sau proprietari) - CLICK AICI >>

Video
Google Ads
Contact Detalii
 • Telefon

  0741 405498

 • Email

  birou@bucovinacazare.ro

 • Site

  https://www.bucovinacazare.ro/bucovina-cazare-festivaluri-obiective/balmos-bucovinean-reteta-autentica/

Localizare

Localitatea Suceava, județul Suceava, Bucovina

Contact Direct

  MESAJ DIRECT >>

  Google Ads
  mood_bad
 • Fără comentarii încă.
 • Afișați o Recenzie

   Follow Me on Instagram

    CAZARE BUCOVINA

    = Cazare Suceava, Cazare Câmpulung Moldovenesc, Cazare Vatra Dornei, Cazare Gura Humorului, Cazare Vama, Cazare Moldovița, Cazare Rădăuți, Cazare Putna, Cazare Sucevița, Cazare Sadova, Cazare Pojorâta, Cazare Rarău, Cazare Mălini, Cazare Cacica =
    Cazare în Bucovina 2023 >>

    Bucovina Cazare ro - favicon 2

    Turiștii țin legătura cu echipa noastră din Bucovina din 2004 - noutăți și oferte speciale direct de la sursă