Biserica romano-catolica din Cacica

Prezentare – actualizare 19 July 2018

SEJUR TRADITIONAL IN BUCOVINA, ORICE ANOTIMP – oferte selectate calitativ de echipa BucovinaCazare.ro – rezervari contactand direct proprietarii, tarife mici si reduceri in functie de numar zile cazare sau numar turisti click aici

Biserica romano-catolica din Cacica a fost construita intre 1903-1904 de Ordinul Fratilor Misionari Lazaristi sprijiniti de Arhiepiscopul Joseph Weber, episcop auxiliar de Lemberg (Lvov), vicar episcopal pentru Bucovina (1895-1906) si calugar lazarist, pe locul unei biserici mai vechi si a casei parohiale a acesteia din urma. Noua constructie proiectata de arhitectul Teodor Marian Talowski din Lvov, a fost sfintita la 16 octombrie 1904 de catre arhiepiscopul de Lemberg, Józef Bilczewski si de auxiliarul sau, arhiepiscopul Joseph Weber.
Biserica, realizata din piatra si caramida rosie presata, este acoperita cu eternit, are 40 m lungime, 17,5 m latime in nava centrala, 22 m latime in nava transversala, 14 m inaltimea interioara si 50 m inaltimea turnului si dispune de multe ornamente din piatra; deasupra intrarii in biserica este amplasat in fereastra mare de la cor un crucifix din piatra pe care se afla Iisus Hristos, iar in timpan, gravat in piatra, anul sfintirii (1904) si monograma aurita a Mariei cu inscrisul in limba polona: “O, Maryjo, bez grzechu poczeta módl sie za nami” (“O, Marie neprihanit zamislita, roaga-te pentru noi”). Pe turla este montat, la inaltimea de 30 m, un balcon circular, sustinut pe zidurile turlei de coloane din piatra terminate in forma de turnulete. In turla bisericii se afla 4 clopote. Retablul din lemn de tei a fost realizat de o firma austriaca. Altarele laterale (unul inchinat Sfantului Iosif, iar celalalt Sfintei Varvara, patroana minerilor) si statuile au fost realizate din lemn de tei sculptat de firma “Stuflesser” din Tirol, pictate in ulei si aurite. Amvonul bisericii este impunator, culminand cu figura lui “Iisus, Bunul Pastor”. In prezbiteriu, pe un perete lateral, se afla o vitrina cu peste 100 de obiecte votive din aur si argint, de diferite marimi, ce reprezinta figuri umane in rugaciune, brate si picioare, dar cele mai multe sunt inimi, ochi ce plang, cruciulite etc, depuse aici ca recunostinta de catre pelerini. Vitraliile situate in cele 5 ferestre ale prezbiteriului reprezinta cele cinci mistere de slava ale Rozariului Maicii Domnului, iar cele doua ferestre laterale din navele transversale sunt realizate din sticla colorata. Candelabrul, de mari dimensiuni, a fost realizat in 1907. In anul 1914 a fost construit corul, sfintit in 21 aprilie 1918; orga clasica datata in 1937 a fost serios avariata in 1944 si restaurata intre 1997-1998.
Celebra Icoana cu Madona Neagra, reprezentand-o pe Sfanta Fecioara Maria cu Pruncul in brate, aflata in altarul principal, este o copie a Icoanei miraculoase a Maicii Domnului “Madona Neagra” de la Czestochowa (Silezia) si se presupune ca a fost pictata la inceputul secolului al XVII-lea; a fost adusa la Cacica in anul 1809 de la o biserica armeano-catolica din Stanislavov (Polonia). Icoana este pictata pe panza, are dimensiunile de 86 X 60 cm si este acoperita cu lemn sculptat aurit.
Alaturi de biserica, in 1937 a fost ridicata Grota Lourdes, replica a celei din Franta, pe locul unde, in 1908, fusese construita din piatra o grota din piatra inchinata Maicii Domnului din Lourdes.

WEB DESIGN – din 2004 dezvoltam afacerile online realizand SITE-URI/MAGAZINE INTELIGENTE, bine concepute si eficient promovate intr-un mediu tot mai concurential.
Suport complet: creare site, optimizare, administrare, promovare click aici

Contact direct

 • Judetul Suceava/Bucovina, lat. 47.6420 long. 26.2511
 • pagina web/site: www.BucovinaCazare.ro
 • e-mail: birou@bucovinacazare.ro
 • telefon: 0741 405498
 • informare: precizati sursa www.BucovinaCazare.ro atunci cand contactati telefonic sau prin e-mail

Ati accesat portalul turistic www.BucovinaCazare.ro – daca informatiile pe care le cititi acum va sunt utile, va rugam sa ne recomandati mai departe, dand LIKE si/sau SHARE. Multumim !

 • Accesati sectiunea EVENIMENTE din acest portal turistic, pentru informatii actualizate privind toate evenimentele de interes turistic din Bucovina ale lunii in curs, cu perioada de desfasurare si programul acestora click aici
 • Alegeti solutii de cazare/oferte recomandate – tarife mici, fara comision de rezervare – promovate in prezentul portal turistic specializat www.BucovinaCazare.rousor de retinut si de accesat click aici
{lang: 'ro'}

Atractii ,

Calcul distanta

DISTANTA PANA LA DESTINATIE

Prezentari similare

Adaugati comentariul dumneavoastra

Introduceti evaluarea acestei prezentari dand click pe stelele de mai jos :

Trimiteti unui prieten

Verificare tip Captcha
captcha image

Trimiteti o solicitare directa

Verificare tip Captcha
captcha image

Portal turism

Turistii, accesand portalul specializat www.BucovinaCazare.ro - usor de retinut si de accesat, nu se lovesc de sute/mii de oferte, bune sau proaste, puse "la gramada" (unitati clasificate alaturi de neclasificate etc), nestiind ce sa aleaga, ci au la dispozitie - in mod premeditat - mai putine oferte, dar bune ... cele mai bune ! Suportul nostru este GRATUIT pentru turisti - rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice din Bucovina !

Vremea in Suceava

19 iulie 2018, 20:26
Parţial însorit cu furtună
24°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 73%
Vânt: 4 m/s NV
UV-Index: 0
Răsarit: 5:36
Apus: 21:05
 

Noutati

BucovinaCazare.ro – aplicatie android pentru telefoane/tablete

Contact

Birou: Suceava/Bucovina, RO
Mobil serviciu: 0741 405498
E-mail: birou@bucovinacazare.ro

Suport instant

Contor vizite portal din 2013

Cazare in Bucovina 2018 >>

Facebook

Twitter

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Oferte turistice Paste Pasti in Bucovina, selectate calitativ, judetul Suceava, Bucovina. Datele de contact complete si tarife mici, fara comision rezervare.

  Pinned: 11 Feb 2016
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
 • Craciun si Revelion in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 14 Sep 2015
Un gand bun pentru Bucovina cu un simplu LIKE sau SHARE in pagina :)
Va multumim !

Turistii tin legatura cu echipa noastra din Bucovina din 2004 - noutati si oferte specialeNewsletter Bucovina

CAZARE BUCOVINA

: oferte pensiuni hoteluri cazare Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare Suceava, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Gura Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Campulung Moldovenesc, oferte pensiuni hoteluri cazare Vatra Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Sucevita, oferte pensiuni hoteluri cazare Putna, oferte pensiuni hoteluri cazare Voronet, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldovita, oferte pensiuni hoteluri cazare Manastirea Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Solca, oferte pensiuni hoteluri cazare Cacica, oferte pensiuni hoteluri cazare Sadova, oferte pensiuni hoteluri cazare Pojorata, oferte pensiuni hoteluri cazare Fundu Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldova, oferte pensiuni hoteluri cazare Prisaca Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Ciocanesti, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare manastiri Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare statiuni montane Bucovina ...