Manastirea Slatioara din Bucovina

Prezentare – actualizare 27 March 2015

Manastirea Slatioara este situata in comuna Slatioara (Rasca) si a fost infiintata in 1947, de catre ieromonahul Gligherie Tanase, initial ca un paraclis din lemn cu hramul “Schimbarea la Fata a Domnului”; lacasul de cult era pe stil ortodox vechi. Cladirea initiala era lunga, avea un hol pe mijloc, chilii pe ambele laturi si un paraclis la capat. Considerata neincapatoare, biserica a fost extinsa intre anii 1978-1982 cand s-au efectuat lucrari de reconstructie, demolandu-se chiliile si construindu-se un bloc nou; totodata a fost largit si lacasul de cult.
Biserica a fost sfintita in anul 1982 de catre IPS Mitropolit Glicherie Tanase. In martie 1984, a avut loc un incendiu, focul pornind din clopotnita si ajungand pana la biserica si blocul de chilii al manastirii. Ca urmare, biserica si chiliile au fost renovate si s-au reconstruit partile arse. Cu acest prilej, lacasul de cult a fost mult marit, renovat si repictat.
Mitropolitul Glicherie a trecut la cele vesnice in 15/28 iunie 1985, la de 94 ani, a fost inmormantat in interiorul bisericii Manastirii Slatioara, deshumat la 16/29 iunie 1997, canonizat si trecut in randul sfintilor la 15/28 iunie 1999, cu numele de Sf. Ierarh Glicherie Marturisitorul cu ziua de pomenire 15/28 iunie. Osemintele au fost expuse la loc de cinste in biserica Manastirii, intr-o racla de lemn de stejar si sticla.
In prezent, Manastirea Slatioara este sediul Mitropoliei Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Romania. Aici se afla in constructie o catedrala mitropolitana cu hramul “Pogorarea Sf. Duh”, aflata in afara incintei manastirii.

 • Accesati sectiunea EVENIMENTE din acest portal turistic, pentru informatii actualizate privind toate evenimentele de interes turistic din Bucovina ale lunii in curs, cu perioada de desfasurare si programul acestora click aici
 • Alegeti solutii de cazare/oferte recomandate – tarife mici, fara comision de rezervare – promovate in prezentul portal turistic specializat www.BucovinaCazare.rousor de retinut si de accesat click aici
{lang: 'ro'}

Atractii ,

Prezentari similare

Adaugati comentariul dumneavoastra

Introduceti evaluarea acestei prezentari dand click pe stelele de mai jos :

Trimiteti unui prieten

Verificare tip Captcha
captcha image

Trimiteti o solicitare

Verificare tip Captcha
captcha image

Portal turism

Turistii, accesand portalul specializat www.BucovinaCazare.ro - usor de retinut si de accesat, nu se lovesc de sute/mii de oferte, bune sau proaste, puse "la gramada" (unitati clasificate alaturi de neclasificate etc), nestiind ce sa aleaga, ci au la dispozitie - in mod premeditat - mai putine oferte, dar bune ... cele mai bune ! Suportul nostru este GRATUIT pentru turisti - rezervarile se fac prin contactarea directa a administratorilor/proprietarilor de structuri turistice din Bucovina !

Contor vizite portal

Noutati

Accesati BucovinaCazare.ro

SCANATI CODUL PENTRU DETALII

Noutati trimise prin e-mail: informatii turistice si oferte recomandate Bucovina

* = câmp necesar

Suport instant

Vremea in Suceava

27 martie 2015, 12:14
Soare
Soare
8°C
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 4 m/s E
Rafale de vânt: 4 m/s
UV-Index: 3
Răsarit: 6:05
Apus: 18:37
 
Pinterest Marklet
Cazare fara taxe rezervare >>

Facebook

Twitter

YouTube

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Paste Pasti in Bucovina | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 26 Jan 2015
 • Programul Craciun in Bucovina 2014 | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 20 Nov 2014
 • Evenimente turistice Bucovina - noiembrie 2014 | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 3 Nov 2014
 • Evenimente turistice Bucovina - octombrie 2014 | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 7 Oct 2014
 • Evenimente turistice Bucovina - septembrie 2014 | Bucovina Cazare pensiuni si hoteluri reprezentative

  Pinned: 1 Sep 2014
BUCOVINA CAZARE: oferte pensiuni hoteluri cazare Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare Suceava, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Gura Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Campulung Moldovenesc, oferte pensiuni hoteluri cazare Vatra Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Sucevita, oferte pensiuni hoteluri cazare Putna, oferte pensiuni hoteluri cazare Voronet, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldovita, oferte pensiuni hoteluri cazare Manastirea Humorului, oferte pensiuni hoteluri cazare Solca, oferte pensiuni hoteluri cazare Cacica, oferte pensiuni hoteluri cazare Sadova, oferte pensiuni hoteluri cazare Pojorata, oferte pensiuni hoteluri cazare Fundu Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare Moldova, oferte pensiuni hoteluri cazare Prisaca Dornei, oferte pensiuni hoteluri cazare Ciocanesti, oferte pensiuni hoteluri cazare nordul Moldovei, oferte pensiuni hoteluri cazare manastiri Bucovina, oferte pensiuni hoteluri cazare statiuni montane Bucovina ...